Επικαιρότητα Περιφέρεια

Τρουπής: «Στηρίζουμε τα έργα που προάγουν την ανάπτυξη»

Τρουπής: «Στηρίζουμε τα έργα που προάγουν την ανάπτυξη»

Ημερίδα για τον αναπτυξιακό άξονα Πελοποννήσου Τρουπής: «Στηρίζουμε τα έργα που προάγουν την ανάπτυξη»

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον εξελίχθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε, το Σάββατο 25 Μαΐου, ο Δήμος Μεγαλόπολης, παρουσία εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων, βουλευτών, αυτοδιοικητικών και παραγωγικών φορέων και συλλόγων.

Αντικείμενο ήταν η συντονισμένη προσπάθεια και οι κοινές ενέργειες από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για να συναποφασίσουν  την χάραξη του οδικού άξονα Λεύκτρο – Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία που δίνει την προοπτική διασύνδεσης των περιοχών Λακωνίας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Ηλείας μέσω του λεγόμενου εγκάρσιου οδικού άξονα που θα διέρχεται από τη Μεγαλόπολη.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής, κατά την τοποθέτησή του, έθεσε το θέμα της συνέργειας των φορέων σημειώνοντας πως τα οφέλη ενός τέτοιου δικτύου είναι πολλαπλά: «Τέθηκαν θέματα που ακούμπησαν όλες τις πτυχές, εκτός από το θέμα της υγείας. Ο δρόμος αυτός θα φέρει πολλές περιοχές αποκλεισμένες, κοντά στα μεγάλα κέντρα υγείας. Η επιμελητηριακή κοινότητα, που προάγει την επιχειρηματικότητα, θέλει όλους τους άξονες και όλα τα έργα χωρίς διακρίσεις. Ήμασταν εδώ για να κάνουμε τη μελέτη για το Ψαθί και παραμένουμε εδώ και στηρίζουμε και Μπιλάλη και Ψαθί αρκεί κάτι να ξεκινήσει. Μην χρονοτριβώ, εμείς στηρίζουμε τις προτάσεις και από τη θέση που μας δίνεται είμαστε δίπλα σε όλους».

Στο τέλος της ημερίδας υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για
τη διεκδίκηση πόρων με σκοπό την υλοποίηση του έργου. Τρουπής: «Στηρίζουμε τα έργα που προάγουν την ανάπτυξη»

Related posts

Γιάννης Τρουπής: «Φέρνουμε σε επαφή τη νεολαία με την επιχειρηματικότητα»

Arcadia Spot NG

Ανοιχτή Ακαδημία Ελαιοκομίας από το Επιμελητήριο Αρκαδίας και τον Δ. Βόρειας Κυνουρίας

Arcadia Spot NG

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στηρίζει και πάλι το Skiritida Run

Arcadia Spot NG

Leave a Comment