Δήμος Β. Κυνουρίας Επικαιρότητα

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Παράλιου Άστρους»

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Παράλιου Άστρους», μεταξύ
του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργου Καμπύλη και του αναδόχου κ. Αναστάσιου Κεχαγιά.


Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 1.200.000,00€ και κατόπιν της οικονομικής προσφοράς  του αναδόχου ανατέθηκε με ποσό 1.030.872,42€. Φορέας Χρηματοδότησης είναι το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.


Η σύμβαση περιλαμβάνεται στην πράξη: «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Παράλιου Άστρους» η οποία έχει ενταχθεί στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» της Δράσης 16631 «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο» η οποία χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.


Η προθεσμία περαίωσής του είναι τριακόσιες εξήντα (360) ημερολογιακές ημέρες και αρχίζει από την υπογραφή της σύμβασης.


Κατά την εκτέλεση του έργου θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις – δράσεις αναμόρφωσης του αστικού οδικού περιβάλλοντος, με ανάπλαση της οδού Εθνικής Αντίστασης και βελτίωση της απορροής όμβριων υδάτων παράλληλα με την οδό στην περιοχή σύνδεσης του σχεδίου πόλης του Παραλίου Άστρους με την επέκταση αυτού (περιοχή Χάνδακα). Επίσης κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμου – πεζοδρόμου, προκειμένου να γίνει ασφαλής οδική σύνδεση της περιοχής αυτής με το κέντρο και το λιμάνι του Παραλίου Άστρους.


Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Με την υπογραφή της παρούσας σύμβασης αναβαθμίζεται και βελτιώνεται ουσιαστικά η οδική ασφάλειας οχημάτων & πεζών σε μια σημαντική αρτηρία του Παραλίου Άστρους. Η παραπάνω σύμβαση αποτελεί άλλη μια απάντηση σε όλους αυτούς που προσπαθούν, πλησιάζοντας οι εκλογές, να μηδενίσουν το έργο μας. Συνεχίζουμε υπεύθυνα με ένα ακόμη έργο πνοής για τον Δήμο μας».

Related posts

ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ: Έκδοση Ιστορικού Παραμυθιού για το 1821

Arcadia Spot NG

Εκδηλώσεις για τη Β’ Εθνοσυνέλευση στη Β. Κυνουρία

Arcadia Spot NG

Διακήρυξη της πράξης «Προμήθεια λογισμικού για την Ανάπτυξη Εφαρμογών Έξυπνων Πόλεων και Τεχνολογιών για το Διαδίκτυο των Αντικειμένων (IoT) του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας»

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment