Δήμος Β. Κυνουρίας Επικαιρότητα

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Ολοκλήρωση Ανάπλασης Πλατείας Β’ Εθνοσυνέλευσης»

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Ολοκλήρωση Ανάπλασης Πλατείας Β’ Εθνοσυνέλευσης»,μεταξύ του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργου Καμπύλη και του αναδόχου κ.Κωνσταντίνου Παπανδρέου, εκπροσώπου της εταιρείας MA. CON. STRUCTION A.E.,παρουσία του Προέδρου της Κοινότητας Άστρους κ. Κωνσταντίνου Μπάρλα.

Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 477.000,00€ και κατόπιν της οικονομικής προσφοράς του αναδόχου ανατέθηκε με ποσό 466.714,60€. Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα«Παρεμβάσεις σε αστικές περιοχές και στο κτιριακό απόθεμα» – ID 16873 – που είναιενταγμένο στον πυλώνα 1 της Πράσινης Μετάβασης στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης καιΑνθεκτικότητας, Άξονα 1.2 – Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος της χώραςκαι χωροταξική μεταρρύθμιση.

Η προθεσμία περαίωσής του είναι εκατόν ογδόντα (180) ημερολογιακές ημέρες και αρχίζειαπό την υπογραφή της σύμβασης. Υπεγράφη η σύμβαση του έργου

Κατά την εκτέλεση του έργου θα πραγματοποιηθούν εργασίες διαμόρφωσης μιας περιοχήςεκτάσεως 2.600 τ.μ., στον χώρο που οδηγεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους. Το φυσικόαντικείμενο του έργου αφορά την οριοθέτηση χώρων κυκλοφορίας πεζών, με κατάλληλεςπλακοστρώσεις και διαγραμμίσεις, τη δημιουργία χώρων καθιστικού και πρασίνου και τέλοςτην ανάδειξη των παρεμβάσεων με κατάλληλο φωτισμό σύμφωνα με τη μελέτη και με τιςυποδείξεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας. Υπεγράφη η σύμβαση του έργου

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Με την υπογραφή τηςπαρούσας σύμβασης υλοποιείται μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων στους χώρους πουοδηγούν στο ιστορικό σημείο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης και στο Αρχαιολογικό ΜουσείοΆστρους. Παράλληλα με το έργο που είναι ήδη σε εξέλιξη αναβαθμίζεται λειτουργικά καιαισθητικά τόσο το σημείο εισόδου στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου Άστρουςόσο και η είσοδος του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους. Στόχος μας είναι να αποτελέσει ηιστορική πλατεία Καρυτσιώτη σημείο αναφοράς και συνάντησης. Συνεχίζουμε υπεύθυνα νααναδεικνύουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και να δημιουργούμε λειτουργικούς καιελκυστικούς κοινόχρηστους χώρους».

URL: www.voreiakynouria.gov.gr

Related posts

ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ: Έκδοση Ιστορικού Παραμυθιού για το 1821

Arcadia Spot NG

Εκδηλώσεις για τη Β’ Εθνοσυνέλευση στη Β. Κυνουρία

Arcadia Spot NG

Διακήρυξη της πράξης «Προμήθεια λογισμικού για την Ανάπτυξη Εφαρμογών Έξυπνων Πόλεων και Τεχνολογιών για το Διαδίκτυο των Αντικειμένων (IoT) του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας»

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment