Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση θα εφαρμόζεται σε μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις

Υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση θα εφαρμόζεται

Υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση θα εφαρμόζεται σε μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις με ετήσιο κύκλο εργασιών που υπερβαίνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή η ασφάλιση θα πρέπει να καλύπτει τους κινδύνους πλημμύρας, σεισμού και πυρκαγιάς και θα εφαρμόζεται στα κτίρια, τα μηχανήματα, τον εξοπλισμό και τα αποθέματα των επιχειρήσεων. Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονται στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των φυσικών καταστροφών, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της 87ης ΔΕΘ.

Σημειώνεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2024, οι μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις δεν θα λαμβάνουν αποζημιώσεις από το κράτος για τις ζημίες που προκαλούνται από φυσικές καταστροφές.

Ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι ο προϋπολογισμός δεν είναι αρκετός για να καλύψει τις αυξανόμενες αποζημιώσεις λόγω φυσικών καταστροφών, κυρίως στην εποχή της κλιματικής κρίσης. Επισημαίνει ότι η μαζική ασφάλιση θα βοηθήσει στη μείωση του κόστους ασφάλισης για τις επιχειρήσεις.

Επιπλέον, επισημαίνει ότι η κοινωνία ως σύνολο πρέπει να λάβει μέτρα για την προστασία της από τις φυσικές καταστροφές, καθώς η κλιματική κρίση απαιτεί νέες προσεγγίσεις.

Related posts

Διαρκής μάχη κατά της αισχροκέρδιας από την κυβέρνηση

Arcadia Spot GZ

Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης : Ποιοι είναι οι Δικαιούχοι

Arcadia Spot GZ

ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ : ΠΡΟΒΑ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment