Δήμος Μεγαλόπολης Επικαιρότητα Πολιτικά Ροή Ειδήσεων

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ : Αδικαιολόγητη χρήση βίας και δακρυγόνων σε ειρηνική διαδήλωση στη Μεγαλόπολη

Ο Κώστας Χρονόπουλος στη ΔΡΤ: «Απαράδεκτη η χθεσινή στάση της αστυνομίας στη Μεγαλόπολη»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ : Αδικαιολόγητη χρήση βίας και δακρυγόνων σε ειρηνική διαδήλωση στη Μεγαλόπολη

Στη Μεγαλόπολη στην κεντρική πλατεία, πραγματοποιήθηκε χθες μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά από πρωτοβουλίες του Δήμου, φορέων της πόλης και σωματείων της ΔΕΗ για το κλείσιμο της Λιγνιτικής Μονάδας 4 που θα επιφέρει ερήμωση της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Μετά το πέρας της διαμαρτυρίας ακολούθησε ειρηνική πορεία πολιτών και μαθητών, που διαλύθηκε βίαια με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης από τις δυνάμεις της αστυνομίας με τη συνδρομή μιας διμοιρίας ΜΑΤ. Οι πολίτες, διαμαρτύρονταν με απόλυτα ειρηνικό τρόπο, ενώ η παρουσία του Δημάρχου και του Μητροπολίτη υπογράμμιζε την ήπια φύση της κινητοποίησης. Οι συμμετέχοντες προσπάθησαν να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας, αντιμετωπίζοντας δυσανάλογη καταστολή. Το επεισόδιο έχει προκαλέσει έντονη αγανάκτηση για την απαράδεκτη αντιμετώπιση πολιτών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Η καταστολή αυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί λογική ή αναγκαία, καθώς παραβιάζει το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και επιτείνει το αίσθημα αδικίας. Τέτοιες πρακτικές πλήττουν την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τις αρχές και οδηγούν σε κοινωνική ένταση, αντί για διάλογο. Οι πολίτες αξίζουν προστασία, όχι καταστολή, όταν εκφράζουν δίκαια αιτήματά τους.

Η πολιτική ευθύνη για αυτά τα γεγονότα πρέπει να αναζητηθεί. Είναι ανεπίτρεπτο η βία να θεωρείται λύση, ειδικά όταν πρόκειται για ομάδες που δεν απειλούν τη δημόσια τάξη. Η κατάσταση απαιτεί άμεση διερεύνηση και λήψη μέτρων για αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Γιατί κρίθηκε απαραίτητη η χρήση δακρυγόνων εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, οικογενειών και παρουσία Δημάρχου και Μητροπολίτη;

2. Ποιος έδωσε την εντολή καταστολής και ποιες ήταν οι οδηγίες προς την αστυνομία; Υπήρξαν συστάσεις πριν τη χρήση δακρυγόνων ή άμεση προσφυγή στη βία;

3. Κρίνει η Κυβέρνηση που επέλεξε τη βίαιη απολιγνιτοποίηση με ουσιαστικά ανύπαρκτη πολιτική Δίκαιης Μετάβασης ότι πρέπει να αντιμετωπίζει την εύλογη αγωνία των αρχών και των πολιτών της Μεγαλόπολης με βία;

4. Τι μέτρα θα ληφθούν ώστε να αποφεύγονται τέτοιες υπερβολικές πρακτικές στο μέλλον;

5. Ποια είναι η στάση του Υπουργείου απέναντι στα αιτήματα των διαδηλωτών και του Δήμου Μεγαλόπολης;

Related posts

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ – ΚΥΡΙΑΚΗ 09/02/2025

Arcadia Spot NG

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ – ΠΕΜΠΤΗ 05/12/2024

Arcadia Spot NG

Σε ετοιμότητα ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης για το Ελληνο-Ελβετικό Συμπόσιο!

Arcadia Spot NG

Leave a Comment

Arcadia SPOT
Πολιτική Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.