Ελλάδα Επικαιρότητα

3 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

3 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

3 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Μια μέρα για να γιορτάσουμε την αξία και την ικανότητά τους.

Κάθε χρόνο, στις 3 Δεκεμβρίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992 με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία.

Η αναπηρία είναι ένα σύνθετο φαινόμενο που μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως σωματικές, νοητικές ή ψυχικές δυσκολίες. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με αναπηρία. 3 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων

Τα άτομα με αναπηρία συχνά αντιμετωπίζουν διακρίσεις και αποκλεισμούς στην κοινωνία. Μπορεί να δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, την απασχόληση, τις υποδομές και τις υπηρεσίες υγείας.

Η 3η Δεκεμβρίου είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και να εργαστούμε για την οικοδόμηση μιας πιο συμπεριληπτικής κοινωνίας.

Ας θυμηθούμε ότι τα άτομα με αναπηρία είναι ισότιμοι πολίτες με δικαιώματα και υποχρεώσεις. Έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν πλήρως και ισότιμα σε όλες τις πτυχές της ζωής της κοινωνίας.

Ας γιορτάσουμε την αξία και την ικανότητά τους. Ας τους δώσουμε την ευκαιρία να πετύχουν τα όνειρά τους και να ζήσουν μια πλήρη και ικανοποιητική ζωή.

Ας αναλογιστούμε τις προσωπικές μας προκαταλήψεις και τις στάσεις μας απέναντι στα άτομα με αναπηρία. Ας εργαστούμε για να δημιουργήσουμε μια κοινωνία που είναι πιο συμπεριληπτική και δίκαιη για όλους.

Διαβάστε επίσης
Σύλλογος Γονέων Β. Κυνουρίας : Δύο ημέρες για την ευαισθητοποίηση και την κοινωνική ένταξη των ΑμεΑ

Related posts

Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου: Η Σημασία της Επικοινωνίας

Arcadia Spot GZ

27 Ιανουαρίου : Διεθνής Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Ολοκαυτώματος

Arcadia Spot GZ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΤΌΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΊΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΈΝΙΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment