Ελλάδα Επικαιρότητα

5.000 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας στο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων, ηλικίας 55 ετών και άνω

ΔΥΠΑ : Ενισχύονται οι δράσεις αναβάθμισης δεξιοτήτων

5.000 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας στο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων, ηλικίας 55 ετών και άνω. Το επιτυχημένο πρόγραμμα απασχόλησης για άνεργους άνω των 55 ετών, που διαχειρίζεται η Διεύθυνση Υποστήριξης και Προστασίας της Ανεργίας (ΔΥΠΑ), επεκτείνεται προσφέροντας 5.000 νέες θέσεις εργασίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 117 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή η επέκταση συντελεί στην υλοποίηση ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης για τη στήριξη ανέργων πάνω από 55 ετών, που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Οι βασικές αλλαγές που εφαρμόζονται στο πρόγραμμα περιλαμβάνουν:

  1. Αφαίρεση της προϋπόθεσης της μακροχρόνιας εγγεγραμμένης ανεργίας (πάνω από 12 μήνες) ως προϋπόθεση συμμετοχής, επιτρέποντας τη συμμετοχή σε όλους τους άνεργους άνω των 55 ετών.
  2. Δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα για άτομα που έχουν ξεπεράσει την ηλικία των 67 ετών και δεν έχουν δικαίωμα σύνταξης. 5.000 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας
  3. Συμμετοχή των επτά ενιαίων αποκεντρωμένων διοικήσεων ως δικαιούχων.

Συνολικά, το πρόγραμμα θα προσφέρει 20.000 θέσεις εργασίας, με διάρκεια 12 μηνών και δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες. Οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν μηνιαία επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών, με μέγιστο όριο 750 ευρώ τον μήνα. Το πρόγραμμα συνεργάζεται με φορείς από διάφορους τομείς της δημόσιας διοίκησης, περιλαμβανομένων δήμων, περιφερειών, ασφαλιστικών ταμείων, νοσοκομείων και κέντρων κοινωνικής πρόνοιας. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.dypa.gov.gr.

Related posts

Ζητείται ταμείας στα Goody’s Τρίπολης

Arcadia Spot GZ

Ζητείται οδηγός με δίπλωμα Ε κατηγορίας

Arcadia Spot GZ

Ζητείται κοπέλα για εργασία σε μικροβιολογικό εργαστήριο

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment