Δήμοι Αρκαδίας Εκδηλώσεις Επικαιρότητα Περιφέρεια

9ο Τσακώνικο Συνέδριο στο Λεωνίδιο

9ο Τσακώνικο Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Λεωνίδιο.Στο Συνέδριο παρευρέθη και ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος ο οποίο απήυθυνε χαιρετισμό κατά το Συνέδριο. Πιο συγκεκριμένα:

“Η παράδοση της Τσακωνιάς, με τα στοιχεία που την συνθέτουν, διάλεκτος, χορός, ενδυμασία, ήθη και έθιμα, παρέμεινε στο χρόνο, χάρις σε ανθρώπους που έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να την διατηρήσουν, με πάρα πολλές δυσκολίες, αφού δεν υπήρξε η αντίστοιχη στήριξη της πολιτείας διαχρονικά. Αυτό πρέπει να αλλάξει και όλοι μας οφείλουμε να προβάλλουμε την ιδιαίτερη αυτή πτυχή του πολιτισμού και της ιστορίας της Αρκαδίας μας”.

Την πιο πάνω επισήμανση έκανε, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης (Μεγαλόπολη) και ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην διάρκεια του 9ου Τσακώνικου Συνεδρίου που διοργάνωσε το Αρχείο Τσακωνιάς στη Φάμπρικα Πολιτισμού, στο Λεωνίδιο και οι τριήμερες εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή 19 Μαρτίου.

Το συνέδριο, το οποίο στήριξε οικονομικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου και σημείωσε μεγάλη επιτυχία, είχε ως θέμα “Οι Τσάκωνες κατά τα Επαναστατικά και Προεπαναστατικά χρόνια” και ήταν αφιερωμένο στην Επανάσταση του 1821. Σημειώνεται ότι η αρχικά προγραμματισμένη διεξαγωγή του μετατέθηκε για εφέτος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σκοπός του ήταν να αναδείξει τη δράση των Τσακώνων τόσο στην περιοχή της Τσακωνιάς, όσο και σε περιοχές που έζησαν και έδρασαν οι Τσάκωνες πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια της Επανάστασης.

Από την πλευρά του, ο Χρ. Λαμπρόπουλος συνεχάρη το Αρχείο Τσακωνιάς “για την προσπάθεια που καταβάλλει για την διατήρηση και κυρίως για την προβολή της Τσακώνικης παράδοσης και δήλωσε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση”.

Related posts

Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο TEDxKlonatzidika ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος

Arcadia Spot FG

Χρ. Λαμπρόπουλος: «Οι νέοι της πόλης μας δείχνουν το δρόμο. Άκρως επιτυχημένο το πρώτο TedxKlonatzidika»

ArcadiaSpot Team

Εκδήλωση μνήμης Αδελφότητας Δημητσανίτων για τον Πατριάρχη Γρηγόριο Ε’

Arcadia Spot FG

Leave a Comment