Top NewsΕπικαιρότηταΤοπικά Νέα

Τα «ΑΚΟΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ» επανακυκλοφορούν με μια πανηγυρικού χαρακτήρα έκδοση!

akovitika-nea

Τα «ΑΚΟΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ», που είναι ο σύνδεσμος για όπου γης Ακοβίτικο κύτταρο, με τον γενέθλιο τόπο μας είναι και πάλι στα χέρια μας.

Διανύσαμε εννέα ολόκληρα χρόνια από την έκδοση του προηγούμενου τεύχους και τούτο επειδή δεν μπορούσαμε να καλύψουμε ένα τόσο υψηλό κόστος.

Η παρούσα έκδοση οφείλεται στην καθοριστική προσφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ειδικά στον Περιφερειάρχη κ. Νίκα Παναγιώτη, ο οποίος έδειξε μέγιστο ενδιαφέρον  χρηματοδοτώντας εξ ολοκλήρου την έκδοση. 

Εννέα ολόκληρα δύσκολα χρόνια από την οικονομική κρίση και την πανδημία, με το σύνολο της κοινωνίας να δίνει ξεχωριστές μάχες.

Η πανηγυρικού χαρακτήρα έκδοση αυτή συμπίπτει με τη συμπλήρωση διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Η Ελληνική Επανάσταση του 1821, αποτελείται από μικρές επαναστάσεις, σαν αυτή των Ακοβιτών με τις νικηφόρες μάχες της Δράμπάλας και Ακόβου,όπως αυτές λεπτομερώς περιγράφονται στις σελίδες του περιοδικού. Εμείς, οι Ακοβίτες, δίκαια αισθανόμαστε υπερήφανοι για τους προγόνους μας για την καθοριστική συμβολή τους στο αίσιο αποτέλεσμα της Επανάστασης του Γένους.

Το περιοδικό μας προσπαθεί ανέκαθεν να προβάλει με υπευθυνότητα την πλούσια ιστορία της γενέτειράς μας, να ενισχύσει, διατηρήσει τις αξίες, τους θεσμούς που μας εμφύτευσαν οι ρίζες μας, που σήμερα δοκιμάζονται, και πιστεύει πως τα πιο ωραία λόγια είναι οι πράξεις.

Στην εποχή της αδικίας της κατανάλωσης, της ημιμάθειας, που όλα ισοπεδώνονται, όλα μετριούνται με το χρήμα, εμείς αντιμαχόμεθα. Σύλλογος και περιοδικό είμαστε όλοι που στηρίζουμε την επιβίωση, διατήρηση κάθε μορφής λαϊκού πολιτισμού του τόπου μας, που δεν είναι άλλη από την παρουσίαση των θεσμών μας. Δεν παραμένουμε αδιάφοροι, εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο τις δυνατότητές μας, κινούμενοι πάντα στη ρότα των Ακοβίτικων αξιών, ηθών, εθίμων και παραδόσεών μας.

Υπηρετούμε με πάθος την πολιτιστική ιστορία, την πνευματική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανάπτυξη του χωριού μας με σταθερό προορισμό στο όραμα και στη δημιουργία. Στο τέλος, ίσως να μην έχουμε επιτύχει τα επιθυμητά, μας μένει όμως η χαρά της συνεχούς προσπάθειας που πρέπει να γίνεται από όλους μας.

Το περιοδικό του 2021 όπως και όλα τα υπόλοιπα 18 τεύχη είναι διαθέσιμο σε έντυπη μορφή δωρέαν, είναι  προσβάσιμο και ψηφιακά στην ιστοσελίδα του συλλόγου http://akovos.gr. Οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτησή του μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί μας.

Από το Δ.Σ και την Συντακτική Επιτροπή

Συλλόγου Ακοβιτών Αθήνας-Πειραιά

Related posts

Visit Peloponnese – Open Call: Ανοιχτή Πρόσκληση Συμμετοχής στην IFTM Top Resa 2026

Arcadia Spot NG

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επενδύει 900.000 ευρώ σε δράσεις για την κοινωνική ένταξη παιδιών και οικογενειών

Arcadia Spot NG

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου την Τρίτη 25 Αυγούστου 2026

Arcadia Spot NG
Arcadia SPOT

Πολιτική Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.