Top News Επικαιρότητα Ροή Ειδήσεων

Το ΕΘΝΟΣ ανακήρυξε την Δημητσάνα, ιδανικό φθινοπωρινό προορισμό

dimitsana-gortynias
Εικόνες που μαγεύουν, η φύση στα καλύτερά της.

Δεν χρειάζονται περισσότερες από 2,5 ώρες οδήγησης με το αυτοκίνητο για να βρεθείς σε ένα από τα πιο όμορφα και ξακουστά χωριά της Ελλάδας. Είτε είχες την τιμή να την επισκεφτείς στο παρελθόν, είτε δεν έχεις πάει ποτέ στη ζωή σου, σίγουρα τη γραφική Δημητσάνα την έχεις στο μυαλό σου ως έναν από τους πιο διάσημους προορισμούς του φθινοπώρου αλλά και του χειμώνα.

Η Δημητσάνα θεωρείται ένα από τα πλέον καλοδιατηρημένα και όμορφα χωριά της Αρκαδίας, με την σπουδαία αρχιτεκτονική της, τους επιβλητικούς ξενώνες και τα γραφικά μοναστήρια να της χαρίζουν την άγρια και παράλληλα παραδοσιακή ομορφιά της, που -αποδεδειγμένα- παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο.

Το χωριό εδώ και πολλές δεκαετίες αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για διαφορετικά είδη διακοπών μεταξύ Σεπτεμβρίου και Ιανουαρίου, για παραθεριστές όλων των ηλικιών.

Η ιστορική Δημητσάνα είναι γεμάτη εντυπωσιακά πυργόσπιτα και θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα ζωντανό μουσειακό τοπίο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Βρίσκεται σε υψόμετρο 950 μέτρων και έχει θέα την συγκλονιστική πεδιάδα της Μεγαλόπολης και τις κορυφές του Ταΰγετου.

Εκεί θα συναντήσεις το Εκκλησιαστικό Μουσείο και μία βιβλιοθήκη ευρωπαϊκών προδιαγραφών με περισσότερους από 35.000 τόμους, μερικοί εκ των οποίων σε μοναδικές ή σπάνιες εκδόσεις. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πως αυτή η εκδρομή μπορεί να αποδειχτεί μία απίστευτη ταξιδιωτική εμπειρία γνώσης για ολόκληρη την οικογένεια, ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί.

Τα εστιατόρια, οι ταβέρνες και τα καφέ στολίζουν τις πλατείες της Δημητσάνας δίνοντάς της εμπορικό ρυθμό – τόσο, όσο ακριβώς χρειάζεται. Εξάλλου, διακοπές στο βουνό σημαίνει χαλάρωση, ξεκούραση, ποτό και φαγητό, εκτός όλων των άλλων.

Το πασίγνωστο ρολόι δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής είναι δώρο των ντόπιων που μετανάστευσαν στη Νέα Υόρκη στο χωριό και έχει ημερομηνία αποστολής το μακρινό 1900. Η καμπάνα του ζυγίζει 700 κιλά και η θέα της προκαλεί δέος, ειδικά εάν γνωρίσεις την απίστευτα συγκινητική ιστορία που κρύβεται από πίσω.

Μην ξεχάσεις τον Λούσιο ποταμό

Τα ποτάμι Λούσιος είναι ένα εκπληκτικό φυσικό αξιοθέατο που αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες φυσιολάτρεις τουρίστες όλο τον χρόνο. Στον Λούσιο μπορείς να επιδοθείς σε πληθώρα ορεινών δραστηριοτήτων όπως τα rafting, trekking και kayak. Κάπως έτσι, η περιοχή έγινε άκρως αγαπητή στη νεολαία, η οποία κάθε Σαββατοκύριακο κάνει το χωριό να θυμίζει φοιτητούπολη, δίνοντας ξεχωριστό ρυθμό και κλίμα στην φυσική ηρεμία της.

Μια συμβουλή: Προτίμησε να επισκεφτείς τη γραφική Δημητσάνα με καλή παρέα για ένα διήμερο στις αρχές και τα μέσα Οκτώβρη και θα δεις πως ήδη από τα πρώτα λεπτά παρουσίας σου εκεί θα αισθανθείς πως επιτέλους βρήκες τον αγαπημένο σου φθινοπωρινό προορισμό. Δεν είναι τυχαίο πως όποιος τη γνωρίζει την ερωτεύεται, ούτε το ότι πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά χωριά της χώρας

Πηγή

Related posts

Γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου από το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Δημητσάνας (pics)

Arcadia Spot GZ

ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ

Arcadia Spot GZ

Λαμπαδηδρομίες 2024: Πρόσκληση συμμετοχής στις «Λαμπαδηδρομίες 2024» στη Δημητσάνα

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment