Top NewsΔιεθνήΕπικαιρότητα

Στο ”σφυρί” η Chelsea – Αμπράμοβιτς: Τα χρήματα στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία

roman-ampramovits-chelsea

Προς πώληση τίθεται η Chelsea, σύμφωνα με τον Ρώσο επιχειρηματία, Ρομάν Αμπράμοβιτς. Όπως αποκάλυψε ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης της Αγγλικής ομάδας, τα έσοδα που θα προέλθουν από την πώληση της Chelsea, θα δοθούν προκειμένου να βοηθηθούν τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία. 


«Πάντα έπαιρνα αποφάσεις έχοντας κατά βάθος το συμφέρον του συλλόγου», είπε ο Αμπράμοβιτς σε δήλωση του, συνεχίζοντας: «Στην τρέχουσα κατάσταση, λοιπόν, έλαβα την απόφαση να πουλήσω τον σύλλογο, καθώς πιστεύω ότι αυτό είναι προς το συμφέρον του συλλόγου, των φιλάθλων, των εργαζομένων, καθώς και των χορηγών και συνεργατών του συλλόγου».

Ο Αμπράμοβιτς τόνισε ότι δεν θα ζητήσει να του επιστραφούν δάνεια που έχει δώσει στον σύλλογο – περίπου 1,5 δισεκατομμύρια λίρες- όπως και ότι η διαδικασία της πώλησης δεν θα γίνει άμεσα. Επισήμανε επίσης ότι είχε πει στους βοηθούς του να ιδρύσουν ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, το οποίο θα λάβει όλα τα καθαρά έσοδα από την πώληση

«Το ίδρυμα θα είναι προς όφελος όλων των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία», πρόσθεσε ο Αμπράμοβιτς στη δήλωση του, καταλήγοντας: «Αυτό περιλαμβάνει την παροχή κρίσιμων κεφαλαίων για τις επείγουσες και άμεσες ανάγκες των θυμάτων, καθώς και την υποστήριξη του μακροπρόθεσμου έργου της ανάκαμψης».

Σημειώνεται πως ο βρετανός βουλευτής, Κρις Μπράιαντ, είχε ζητήσει την προηγούμενη εβδομάδα, μέσω Twitter, να χάσει ο Αμπράμοβιτς την ιδιοκτησία της Τσέλσι, αφού όπως είπε, σύμφωνα με έγγραφο της βρετανικής κυβέρνησης που διέρρευσε το 2019 που έλεγε ότι ο Αμπράμοβιτς έπρεπε να ελεγχθεί λόγω των «δεσμών του με το ρωσικό κράτος και τη δημόσια σχέση του με διεφθαρμένες δραστηριότητες και πρακτικές».

«Σίγουρα, ο κύριος Αμπράμοβιτς δεν θα έπρεπε πλέον να έχει έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο σε αυτή τη χώρα» είπε ο Βρετανός βουλευτής.


Ο ίδιος ο Αμπράμοβιτς δεν έχει υποστεί κυρώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τον ιστότοπο της λίστας κυρώσεων, ενώ ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι δεν είναι επίσημη πολιτική προσωπικότητα για τη Ρωσία.

Σημειώνεται πως στην ομιλία της Τρίτης για Union of State, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είπε: Απόψε, λέω στους Ρώσους ολιγάρχες και στους διεφθαρμένους ηγέτες που έχτισαν δισεκατομμύρια δολάρια από αυτό το βίαιο καθεστώς, όχι άλλο.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών δημιουργεί ειδική ομάδα εργασίας για να ”απαντήσει” στους Ρώσους ολιγάρχες. Συνεργαζόμαστε με τους Ευρωπαίους συμμάχους για να βρούμε και να καταλάβουμε τα γιοτ τους, τα πολυτελή διαμερίσματά τους, τα ιδιωτικά τους τζετ» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πηγή

Related posts

Ουκρανία: Εντείνονται οι ρωσικές επιθέσεις – Τουλάχιστον 4 νεκροί

Arcadia Spot NG

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ : Την Κυριακή 25/8 γεμίζουμε το “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”

Arcadia Spot KP

ΑΕΚ Τρίπολης : 3oς ο Τριανταφύλλου του ομίλου τένις στον ΑΟΑ Φιλοθέης

Arcadia Spot KP
Arcadia SPOT
Πολιτική Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.