Επικαιρότητα

Growth Hub: Απολογισμός βιωματικού σεμιναρίου με θέμα την ενσυναίσθηση

Την Τρίτη 4 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο βιωματικό σεμινάριο του προγράμματος “LeaderShaping” στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο στην Τρίπολη, με θέμα την ενσυναίσθηση και την ενεργή ακρόαση. Η δράση διοργανώθηκε από τον οργανισμό Growth Hub και την υποστήριξη του Δήμου Τρίπολης, του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης και του Ιδρύματος Νεολαίας Δια Βίου και Μάθησης και κατάφερε να προσελκύσει πάνω από 140 ακροατές, κυρίως φοιτητές και νέους.


Ομιλητής του σεμιναρίου ήταν ο κ. Μάνος Χατζημαλωνάς  ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής, οποίος ανέπτυξε σε
το κομμάτι της ενσυναίσθησης με μια ολιστική προσέγγιση. Αναφέρθηκε στον αυτοπροσδιορισμό,
στην τοξική ενσυναίσθηση και στους τρόπους αντιμετώπισης της αλλά και την ενσυνειδητότητα (Mindfulness). 


Μέσα από βιωματικές ασκήσεις οι ακροατές συμμετείχαν άμεσα. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι ακροατές συνομίλησαν με τον διπλανό τους  με στόχο να τον ακούσουν ενεργά και να εμβαθύνουν στα συναισθήματα τους, καθώς και πραγματοποίησαν ασκήσεις αναπνοής με τις οποίες θα είναι σε θέση να ελέγξουν τα συναισθήματά τους. Τέλος οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να σημειώσουν ανώνυμα σε ένα χαρτάκι που  μοιράστηκε στο κοινό τον μεγαλύτερο φόβο τους. Τα χαρτάκια συλλέχθηκαν και ο ομιλητής έδωσε απαντήσεις και συμβουλές.


Μέσα από το σεμινάριο, οι συμμετέχοντες εξέλιξαν την ικανότητά τους να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους και να εντοπίζουν ουσιαστικά τα συναισθήματα των άλλων προκειμένου να τους ακούν ενεργά και να τους βοηθούν στην πράξη. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν θετική, ενώ η ηλικιακή σύνθεση των συμμετεχόντων αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη. Το γεγονός ότι το σεμινάριο είχε συμμετοχή από νέους, μας δείχνει ότι οι νέοι ανταποκρίνονται θετικά στην προσπάθεια ανάπτυξης ήπιων δεξιοτήτων που θα τους βοηθήσουν στην επίλυση συναισθηματικών και κοινωνικών προβλημάτων. Συνολικά, το βιωματικό σεμινάριο
κατάφερε να παρέχει σημαντικές δεξιότητες για την ανάπτυξη ενός συναισθηματικά ευέλικτου και ανοιχτού τρόπου σκέψης. 


Το πρόγραμμα “LeaderShaping” συνεχίζεται με μελλοντικά βιωματικά σεμινάρια και εργαστήρια, στόχος του οποίου είναι να παρέχει στους νέους όλες τις απαραίτητες δεξιότητες που απαιτούνται για την ανάπτυξη μιας μετριοπα παραδοσιακές αντιλήψεις και να βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός πιο συναισθηματικά ευέλικτου και ανοιχτού τρόπου σκέψης στους νέους. 


Μείνετε συντονισμένοι για την ανακοίνωση του επόμενου σεμιναρίου. 


Ακολουθήστε μας στα social media
@growthhub.ngo και επισκεφθείτε το site
μας www.growthhub.gr

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

 GROWTH HUB

Related posts

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου : Σεμινάριο Business Plan

Arcadia Spot KP

Εθελοντική δενδροφύτευση στην Τρίπολη!

Arcadia Spot GZ

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου το 2 ο μέρος του δωρεάν σεμιναρίου για Οικογενειακές Επιχειρήσεις

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment