Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα

Στο πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» εντάχθηκε ο Δήμος Τρίπολης – Ήδη έχουν κατατεθεί 31 προτάσεις σε ευρωπαϊκά προγράμματα (vid)

dimiourgiki-europi-dimos-tripolis

Στο πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» εντάχθηκε ο Δήμος Τρίπολης και με αυτή την αφορμή, δόθηκε συνέντευξη τύπου από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κυρία Ελένη Καρούντζου και την ειδική σύμβουλο επί ευρωπαϊκών θεμάτων, κυρία Ζωή Μυλωνά.

Αρχικά, η κυρία Καρούντζου, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη», στο οποίο εντάχθηκε ο Δήμος Τρίπολης και θα λάβει 60.000 ευρώ, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

«Η πολιτική κληρονομιά του Δήμου μας θα αναπαραχθεί σε ένα εικονικό ψηφιακό περιβάλλον, σε συνδυασμό με ηλεκτρονική μουσική.

Σε αυτή τη διαδικασία, εμπλέκεται ο συμπατριώτης μας Βασίλης Γεωργακόπουλος, ο οποίος θα συνθέσει τη μουσική και θα συνεργαστεί με καλλιτέχνες από τη Λετονία, την Ουγγαρία και την Ελλάδα.

Επίσης, θα υπάρξει συνεργασία και με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα με τον Διδάκτορα Εμμανουήλ Ροδίτη ο οποίος θα ασχοληθεί με το σενάριο, τη μηχανική και τους γρίφους» είπε χαρακτηριστικά η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, προσθέτοντας ότι ήδη σε ένα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα είναι και η αδελφοποίηση του Δήμου Τρίπολης με τον Δήμο Φοινικαίων που θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Μαρτίου 2022.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η ειδική σύμβουλος επί ευρωπαϊκών θεμάτων, Ζωή Μυλωνά, η οποία έδωσε συγχαρητήρια τόσο στην Αντιδήμαρχο, κυρία Καρούντζου, όσο και στο τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Τρίπολης.

«Τα τελευταία 2,5 χρόνια με μια πολύ έντονη εξωστρέφεια, ο Δήμος Τρίπολης έχει καταθέσει 31 προτάσεις για ευρωπαϊκά προγράμματα.

Οι δύο έχουν λάβει ήδη χρηματοδότηση, επίσης υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα ευφυών πόλεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Δήμος Τρίπολης μπήκε ως καθοδηγητής για την ψηφιακή μετάβαση και μάλιστα είναι ο μικρότερος Δήμος πανευρωπαϊκά που ανέλαβε αυτό το ρόλο.

Έχουμε συμμετάσχει σε δέκα ευρωπαϊκά προγράμματα, ως εισηγητές και αναμένουμε ακόμα απαντήσεις σε έντεκα προτάσεις.

Ο Δήμος έχει δείξει καλή θέληση και αποτέλεσμα ως προς την ψηφιακή του μετάβαση».

Related posts

Κώστας Τζιούμης: “Στο Δήμο Τρίπολης δεν υπάρχει κανένα έργο που να έχει σταματήσει, όλα προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό”

ArcadiaSpot Team

Κώστας Τζιούμης: “Στο πλευρό του αδύναμου δημότη, με όλες μας τις δυνάμεις”

ArcadiaSpot Team

Διακοπές ρεύματος σε Δήμο Τρίπολης και Γορτυνίας

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment