Επικαιρότητα Επιχειρείν Οικονομικά

Thrivest-Attica Bank δημιουργία 5ου τραπεζικού πόλου

Thrivest-Attica Bank: Μια συνεργασία που θα οδηγήσει στην δημιουργία του 5ου τραπεζικού πόλου μέσω κεφαλαιακής ενίσχυσης 60 εκατ. ευρώ στην Attica Bank. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία συμφερόντων των Δ. Μπάκου – Ι. Καϋμενάκη και Αλ. Εξάρχου θα συμμετάσχει με 60 εκατομμύρια ευρώ στην κεφαλαιακή ενίσχυση της Attica Bank ως ιδιώτης επενδυτής.

Αυτό θα οδηγήσει στην δημιουργία του 5ου τραπεζικού πόλου που ήταν προαπαιτούμενο για την είσοδο του ιδιώτη επενδυτή στην ΑΜΚ της τράπεζας.

Η συμφωνία

Το απόγευμα της 21ης Μαρτίου τα εμπλεκόμενα μέρη συναντήθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδος. Εκεί μετά από 90 λεπτά είχαν ήδη καταλήξει σε συμφωνία. Τα πρόσωπα της διαπραγμάτευσης ήταν οι: Γιάννης Στουρνάρας (Διοικητής της ΤτΕ), Χριστίνα Παπακωνσταντίνου (Υποδιοικητής της ΤτΕ), Σπύρος Παντελιάς (επικεφαλής της εποπτικής διεύθυνσης), Ελένη Βρεττού (CEO της Attica Bank), Ηλίας Ξηρουχάκης (CEO του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), Κωνσταντίνος Μακέδος (πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ και της Τράπεζας Αττικής) και τέλος για την Thrivest ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Εξάρχου.

Εκεί συμφωνήθηκε η είσοδος της Thrivest στην ερχόμενη κεφαλαιακή ενίσχυση της Attica Bank ύψους 490 εκατ. ευρώ με συμμετοχή 60 εκατ. ευρώ. Αυτή η συμφωνία έχει ως γενική κατεύθυνση την δημιουργία 5ου τραπεζικού πυλώνα στην χώρα.

Σημαντική αναφορά έκανε η διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank στις ενέργειες που θα οδηγήσουν στην κάθαρση της τράπεζας από προβληματικά δάνεια. Τέλος σημαντικό είναι πως η τράπεζα έχει δρομολογήσει την πώληση των χαρτοφυλακίων: Astir 1 (320 εκεκατ.υρώ), Metexelixis (700 εκατ. ευρώ) και Omega (1,3 δις ευρώ)

Leave a Comment