Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Peloponnese Food Stories» βρέθηκε στο Παράλιο Άστρος το απόγευμα της Παρασκευής 26 Αυγούστου μετά τις επιτυχυμένες εκδηλώσεις σε Λακωνία – Αρεόπολη και Μεσσηνία – Κορώνη. Μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας, της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την έκθεση τοπικών προϊόντων, μια πληθώρα μαγειρικών επιδείξεων, καθώς και βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά. Ελαιόλαδο και ελιές τοπικής ποικιλίας, μέλι Μαινάλου, τοπικό τυρί, κρασί και ποτά τις περιοχής ήταν λίγα από τα πολλά προϊόντα που μπορούσε κανείς να γευτεί. Έπειτα ακολούθησε η έκθεση πολιτιστικών συλλόγων, οι οποίοι με τη σειρά τους παρουσίασαν μια ποικιλία παραδοσιακών γεύσεων.
Από αυτή την ιδιαίτερη εκδήλωση φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι γαστρονομικές επιδείξεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από διακεκριμένους chef. Οι chef Παναγιώτης Μπουρτζουκλής, Αλέξανδρος Ιατρίδης και Γιώργος Αριδάς δημιούργησαν εξαιρετικά πιάτα με βάση τα τοπικά προϊόντα.
Το 1o Φεστιβάλ Γαστρονομίας στο Παράλιο Άστρος τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης κ. Νίκας, αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι, ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Καμπύλης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Τρουπής, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου κ. Μαρινάκος, η πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας κ. Βίβιαν Μανωλέσου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης Γιώργος Μποροβήλος, καθώς και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και πολιτιστικών συλλόγων.