Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

ΑΑΔΕ για φοροδιαφυγή : θα σφίξουμε τα λουριά

ΑΑΔΕ για φοροδιαφυγή : θα σφίξουμε

ΑΑΔΕ για φοροδιαφυγή : θα σφίξουμε τα λουριά. Κατά τη δήλωσή του στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής και επεσήμανε ότι η προηγούμενη τετραετία είχε ήδη φέρει αποτελέσματα, αλλά υπογράμμισε την ανάγκη για περαιτέρω βήματα.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι υπάρχει η βούληση, η νομική βάση και η τεχνογνωσία για να ενισχυθούν τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία. Επίσης, επισήμανε την σημασία των στοχευμένων ελέγχων.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι υπάρχουν περιπτώσεις συμπολιτών που δηλώνουν εισοδήματα, αλλά ζουν με τρόπο που προκαλεί ερωτήματα. Επισήμανε επίσης ότι η παραβατικότητα δεν περιορίζεται μόνο στη φορολογική πλευρά και ότι οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια καταπολέμησης της παρανομίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης αναφέρθηκε στον δεκάλογο μέτρων που πρόκειται να εφαρμοστούν για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, περιλαμβανομένης της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με τα POS, της επέκτασης των ηλεκτρονικών πληρωμών σε όλη τη λιανική αγορά, των υποχρεωτικών ηλεκτρονικών πληρωμών σε αγοραπωλησίες ακινήτων, και της ενεργοποίησης του Ψηφιακού Δελτίου Αποστολής για τον έλεγχο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Τέλος, επεσήμανε ότι ο στόχος είναι όχι μόνο οικονομικός αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Related posts

Κώστας Τζιούμης σε ΑΑΔΕ, Υπουργείο Συγκοινωνιών και ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ArcadiaSpot Team

ΑΑΔΕ : 784.150 παραβάσεις για φοροδιαφυγή

Arcadia Spot GZ

Σχέδιο Αυτόματης Απόκτησης ΑΦΜ για παιδιά 12 χρονών

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment