Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

ΑΑΔΕ για φοροδιαφυγή : θα σφίξουμε τα λουριά

ΑΑΔΕ για τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων

ΑΑΔΕ για φοροδιαφυγή : θα σφίξουμε τα λουριά. Κατά τη δήλωσή του στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής και επεσήμανε ότι η προηγούμενη τετραετία είχε ήδη φέρει αποτελέσματα, αλλά υπογράμμισε την ανάγκη για περαιτέρω βήματα.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι υπάρχει η βούληση, η νομική βάση και η τεχνογνωσία για να ενισχυθούν τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία. Επίσης, επισήμανε την σημασία των στοχευμένων ελέγχων.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι υπάρχουν περιπτώσεις συμπολιτών που δηλώνουν εισοδήματα, αλλά ζουν με τρόπο που προκαλεί ερωτήματα. Επισήμανε επίσης ότι η παραβατικότητα δεν περιορίζεται μόνο στη φορολογική πλευρά και ότι οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια καταπολέμησης της παρανομίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης αναφέρθηκε στον δεκάλογο μέτρων που πρόκειται να εφαρμοστούν για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, περιλαμβανομένης της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με τα POS, της επέκτασης των ηλεκτρονικών πληρωμών σε όλη τη λιανική αγορά, των υποχρεωτικών ηλεκτρονικών πληρωμών σε αγοραπωλησίες ακινήτων, και της ενεργοποίησης του Ψηφιακού Δελτίου Αποστολής για τον έλεγχο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Τέλος, επεσήμανε ότι ο στόχος είναι όχι μόνο οικονομικός αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Related posts

Επιτυχής Ημερίδα της ΑΑΔΕ: Νέες Εξελίξεις στην Πλατφόρμα myDATA και Διαδικασίες ΦΠΑ

Arcadia Spot GZ

Ενημέρωση για την Υποβολή Φορολογικών Δηλώσεων 2024: Νέοι Κωδικοί και Αυτόματη Υποβολή για Απλούστευση της Διαδικασίας

Arcadia Spot GZ

Ενημερωτικά Emails για τη Διασύνδεση POS με Ταμειακές Μηχανές: Υπενθύμιση Προθεσμιών και Προστίμων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment