Ελλάδα Επικαιρότητα Υγεία

Γεωργιάδης: Την 1η Μαρτίου θα ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία

Άδωνις Γεωργιάδης

Την 1η Μαρτίου 2024 αναμένεται να λειτουργήσουν τα απογευματινά χειρουργεία σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Ωστόσο, δεν θα λειτουργήσουν σε όλες τις κλινικές της χώρας, αλλά σε όσες μπορούν. «Αυτό που εφαρμόσαμε με επιτυχία εδώ και 22 χρόνια με τα απογευματινά ιατρεία, θα το κάνουμε τώρα για τα χειρουργεία».

Αυτό δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε, στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» με τους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού, στο ACTION 24.

Τόνισε ειδικότερα ο υπουργός:

«Αυτοί που λένε όλα αυτά περί της ιδιωτικοποιήσεως του ΕΣΥ και ότι κλείνουμε το μάτι στους ιδιώτες και τα λοιπά, είναι οι ίδιοι που πριν από 22 χρόνια έλεγαν ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα όταν κάναμε τα απογευματινά ιατρεία. Ξέρετε ότι ο μέσος χρόνος αναμονής στα πρωινά ιατρεία από έξι μήνες έχει πέσει στους δύο μήνες γιατί λειτούργησαν τα απογευματινά ιατρεία; Αυτό που εφαρμόσαμε με επιτυχία εδώ και 22 χρόνια με τα απογευματινά ιατρεία, θα το κάνουμε τώρα για τα χειρουργεία. Τόσο απλά”.

“Τα απογευματινά χειρουργεία δεν θα λειτουργήσουν σε όλες τις κλινικές της χώρας. Θα λειτουργήσουν στις κλινικές που μπορούν. Οι ίδιες οι κλινικές θα κρίνουν εάν έχουν το επαρκές προσωπικό που προβλέπει ο νόμος. Ο στόχος μου είναι να μπορέσουν να λειτουργήσουν από 1η Μαρτίου».

Ξεκίνησε η ενιαία Ψηφιακή Λίστα Χειρουργείων

Εν τω μεταξύ, σε εφαρμογή ετέθη από την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου, η λειτουργία της Ενιαίας Ψηφιακής Λίστας Χειρουργείων, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχουν υπογράψει ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς και ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, με στόχο τη μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών.

Η Ενιαία Ψηφιακή Λίστα Χειρουργείων καταρτίζεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που λειτουργεί στην ΗΔΙΚΑ και αποτελεί το ψηφιακό σύστημα αρχειοθέτησης, όπου απεικονίζεται η σειρά προτεραιότητας των προς εκτέλεση χειρουργικών επεμβάσεων στα Νοσοκομεία. Η λίστα ενημερώνεται με τα απαραίτητα στοιχεία της κλινικής εκτίμησης του εκάστοτε πολίτη που κρίνεται από τον θεράποντα ιατρό – χειρουργό ότι χρήζει χειρουργικής επέμβασης και διαλειτουργεί με κάθε αναγκαίο πληροφοριακό σύστημα και διαρθρωμένο σύστημα δεδομένων, όπως τα Εθνικά Μητρώα Ασθενών και τον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας.

Related posts

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστορφής δώρου στους σνταξιούχους

Arcadia Spot GZ

Άδωνις Γεωργιάδης : Δεν υπάρχει λόγος να αυξηθεί η ηλικία συνταξιοδότησης

Arcadia Spot GZ

Άδωνις Γεωργιάδης : Όσο πληρώνονται ένσημα τόσο θα αυξάνονται οι συντάξεις

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment