Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης : Όσο πληρώνονται ένσημα τόσο θα αυξάνονται οι συντάξεις

Άδωνις Γεωργιάδης

Άδωνις Γεωργιάδης : Όσο πληρώνονται ένσημα τόσο θα αυξάνονται οι συντάξεις. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν τις εισφορές τους, όμως αυτές οι εισφορές θα συμβάλλουν στην αύξηση του ποσοστού αναπλήρωσης της σύνταξής τους. Με άλλα λόγια, όσο περισσότερες εισφορές καταβάλλουν, τόσο υψηλότερη θα είναι η σύνταξή τους.

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις χηρείας, αναφέρθηκε ότι βάσει του Νόμου Κατρούγκαλου απαγορεύεται σε κάποιον να λαμβάνει δύο εθνικές συντάξεις. Αυτό σημαίνει ότι αν μια χήρα ή ένας χήρος λαμβάνει τη σύνταξη του αποθανόντος συζύγου, τότε θα πρέπει να υποχρεωθεί να αποχωριστεί ένα κομμάτι της Εθνικής σύνταξής της. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν έχουν γίνει προς το παρόν παρεμβάσεις στις συντάξεις χηρείας, αλλά αυτό θα είναι ένα ζήτημα που θα εξεταστεί στο μέλλον.

Όσον αφορά τις πληρωμές των αποζημιώσεων ύψους 534 ευρώ, ανακοίνωσε ότι οι περισσότεροι δικαιούχοι αναμένεται να λάβουν τις πληρωμές τους αυτήν την εβδομάδα. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα ορισμένες εκκρεμότητες, και έχει δοθεί εντολή για εκκαθάριση, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία και να μην υποχρεώνονται οι δικαιούχοι να περιμένουν την τελική αποστολή των στοιχείων.

Related posts

Νέα Φορολογική Νομοθεσία: Αυτόματη Υποβολή Δηλώσεων για Μισθούς και Συντάξεις

Arcadia Spot GZ

Συντάξεις Μαρτίου 2024 : Πότε θα καταβεβληθούν

Arcadia Spot GZ

Γεωργιάδης: Την 1η Μαρτίου θα ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment