Επικαιρότητα Οικονομία

Αυξάνονται τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

Αυξάνονται τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης. Το επίδομα θέρμανσης θα διατίθεται και φέτος, και τα κριτήρια για την επιλογή

Αυξάνονται τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης. Το επίδομα θέρμανσης θα διατίθεται και φέτος, και τα κριτήρια για την επιλογή των δικαιούχων θα είναι ίδια με αυτά της προηγούμενης χρονιάς. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υφυπουργού Οικονομικών, Θάνου Πετραλιά, το επίδομα θέρμανσης θα κυμαίνεται στα 350 ευρώ, όπως και πέρυσι. Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου.

Τα εισοδηματικά όρια παραμένουν αμετάβλητα, με το όριο για μη έγγαμους να είναι 16.000 ευρώ και για έγγαμους να ανέρχεται στα 24.000 ευρώ. Ωστόσο, αυξάνονται για τις οικογένειες με παιδιά, από 3.000 ευρώ για κάθε παιδί σε 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Συγκεκριμένα, για μια οικογένεια με ένα παιδί, το εισοδηματικό όριο αυξάνεται στα 29.000 ευρώ από τα 27.000 ευρώ της προηγούμενης χρονιάς. Για οικογένεια με δύο παιδιά, το όριο ανέρχεται στα 34.000 ευρώ από 30.000 ευρώ, ενώ για οικογένεια με τρία παιδιά, το όριο είναι 39.000 ευρώ από 33.000 ευρώ.

Τέλος, δεν θα υπάρχει διπλή επιδότηση για κανέναν δικαιούχο, όπως συνέβαινε πέρυσι για όσους επέστρεφαν από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο.

Related posts

Επίδομα θέρμανσης : Τι αλλάζει για το 2023-2024

Arcadia Spot GZ

Πριν τα Χριστούγεννα οι πρώτες πληρωμές από το επίδομα θέρμανσης

Arcadia Spot GZ

Νέα κριτήρια για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment