Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Αυξήσεις Μισθών στον Ιδιωτικό Τομέα: Επαναφορά των Τριετιών και Δικαιώματα Προσαύξησης Μισθών

Εφάπαξ επίδομα του ΟΠΕΚΑ σε μητέρες

Αυξήσεις Μισθών στον Ιδιωτικό Τομέα: Επαναφορά των Τριετιών και Δικαιώματα Προσαύξησης Μισθών. Περίπου 50.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είδαν αυξήσεις από 10% έως 30% στους μισθούς τους με την επαναφορά των τριετιών, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο. Αυτές οι αυξήσεις έγιναν ορατές στις αποδοχές τους κατά τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου.

Οι εργαζόμενοι που επωφελήθηκαν από αυτές τις αυξήσεις αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και, επομένως, έχουν δικαίωμα στην επαναφορά των τριετιών με βάση την προϋπηρεσία που είχαν έως το 2012, ανεξαρτήτως του εάν εργάζονται για τον ίδιο ή διαφορετικό εργοδότη.

Με την επαναφορά των τριετιών από την 1η Ιανουαρίου 2024, οι προσαυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων με βάση την προϋπηρεσία που είχαν έως το 2012 ξεπαγώνουν. Ωστόσο, το διάστημα από το 2012 έως το 2023 δεν λαμβάνεται υπόψη στην προϋπηρεσία για τις τριετίες των εργαζομένων, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Έτσι, οι εργαζόμενοι που είχαν συμπληρώσει τρία έτη έως το 2012 έχουν δικαίωμα σε προσαύξηση 10% στον μισθό τους από την 1η Ιανουαρίου 2024. Οι εργαζόμενοι που είχαν συμπληρώσει έξι έτη έως το 2012 και σταμάτησαν να λαμβάνουν τριετίες, έχουν δικαίωμα σε προσαύξηση 20% από την 1η Ιανουαρίου 2024 και 30% επάνω στον μισθό τους με το ξεπάγωμα των προσαυξήσεων.

Related posts

Νέα Φορολογική Νομοθεσία: Αυτόματη Υποβολή Δηλώσεων για Μισθούς και Συντάξεις

Arcadia Spot GZ

Κυβέρνηση: Αύξηση κατώτατου μισθού κατά 5%-6%, επαναφορά τριετιών και ενίσχυση κλαδικών συμβάσεων

Arcadia Spot GZ

METRO : Αυξήσεις μισθών 15,4% για τους εργαζόμενους

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment