Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Κυβέρνηση: Αύξηση κατώτατου μισθού κατά 5%-6%, επαναφορά τριετιών και ενίσχυση κλαδικών συμβάσεων

Κυβέρνηση: Αύξηση κατώτατου μισθού κατά 5%-6%, επαναφορά τριετιών και ενίσχυση κλαδικών συμβάσεων

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει τον κατώτατο μισθό κατά 5% έως 6% το 2024, ώστε να ενσωματωθεί ο πληθωρισμός και ένα μέρος της αύξησης της παραγωγικότητας. Η αύξηση αυτή θα φέρει τον κατώτατο μισθό στα 820 έως 830 ευρώ.

Επιπλέον, η κυβέρνηση θα επαναφέρει τις τριετίες από την 1η Ιανουαρίου 2024. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι με τρία ή περισσότερα χρόνια προϋπηρεσίας θα λάβουν αύξηση 10% στον μισθό τους. Εκτιμάται ότι η επαναφορά των τριετιών θα ωφελήσει 100.000 εργαζόμενους το 2024 και 600.000 έως 700.000 εργαζόμενους τα επόμενα χρόνια.

Τέλος, η κυβέρνηση θα ενισχύσει τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας. Αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση των μέσων μισθών, καθώς οι κλαδικές συμβάσεις προβλέπουν συνήθως υψηλότερες αμοιβές από τον κατώτατο μισθό.

Συνολικά, οι παραπάνω πρωτοβουλίες της κυβέρνησης έχουν ως στόχο να αυξήσουν τους μισθούς και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των εργαζομένων.

Ειδικότερα, οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό και στις τριετίες θα ωφελήσουν τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους, οι οποίοι αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας. Η ενίσχυση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας θα βοηθήσει στην αύξηση των μέσων μισθών, κάτι που θα ωφελήσει όλους τους εργαζόμενους. πηγή

Η επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης θα εξαρτηθεί από την πορεία της οικονομίας και τις διαπραγματεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους. Ωστόσο, οι πρωτοβουλίες αυτές αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Related posts

Νέα Φορολογική Νομοθεσία: Αυτόματη Υποβολή Δηλώσεων για Μισθούς και Συντάξεις

Arcadia Spot GZ

Αυξήσεις Μισθών στον Ιδιωτικό Τομέα: Επαναφορά των Τριετιών και Δικαιώματα Προσαύξησης Μισθών

Arcadia Spot GZ

METRO : Αυξήσεις μισθών 15,4% για τους εργαζόμενους

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment