Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης : Αλλάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια

Επίδομα θέρμανσης : Τι αλλάζει

Επίδομα θέρμανσης : Αλλάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια. Λόγω της αύξησης των διεθνών τιμών του πετρελαίου, που κοντεύουν να φτάσουν τα 100 δολάρια, υπάρχει ανησυχία σχετικά με το κόστος της θέρμανσης με πετρέλαιο. Προς το παρόν, δεν εξετάζεται η δυνατότητα επιδότησης για την αντλία θέρμανσης, όπως συνέβη πέρυσι, καθώς πέρσι υπήρχε ανάγκη να προωθηθεί η χρήση πετρελαίου αντί για φυσικό αέριο.

Φέτος, το επίδομα θέρμανσης θα διατηρήσει τα ίδια υψηλά εισοδηματικά κριτήρια, αλλά με μια σημαντική αλλαγή προς όφελος των οικογενειών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσθήκη χρημάτων για κάθε παιδί αυξάνεται από 3.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ. Έτσι, για μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων, το εισοδηματικό όριο που ισχύει φέτος ανεβαίνει από 30.000 ευρώ σε 34.000 ευρώ, καλύπτοντας περισσότερες οικογένειες. Συνολικά, το κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης ανέρχεται στα 230 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, θα δοθεί ειδική προσοχή στην περίπτωση του ηλεκτρικού ρεύματος. Εκτός από την αύξηση της επιδότησης για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου (ΚΟΤ), σχεδιάζεται ένα ειδικό τιμολόγιο για τις οικογένειες με πολλά παιδιά.

Related posts

Επίδομα θέρμανσης : Τι αλλάζει για το 2023-2024

Arcadia Spot GZ

Πριν τα Χριστούγεννα οι πρώτες πληρωμές από το επίδομα θέρμανσης

Arcadia Spot GZ

Νέα κριτήρια για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment