Δήμος Τρίπολης Εκδηλώσεις Επικαιρότητα

Ευρωπαϊκό δημοσιογραφικό σεμινάριο στην Τρίπολη

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών του 2024, θα συνδιοργανώσει ενημερωτικές διημερίδες σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τα κατά τόπους Europe Direct, καθώς και με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές.

H δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πελοπόννησο, την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, και συγκεκριμένα στην Τρίπολη.

Τα διήμερα αυτά περιλαμβάνουν δύο δράσεις:

1)    Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 18:00-20:00:
Κεντρική εκδήλωση
, ανοιχτή στο κοινό και στα τοπικά ΜΜΕ, με δύο μέρη:

·         στο πρώτο μέρος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκας θα παρουσιάσει την αναπτυξιακή στρατηγική της Πελοποννήσου και η Άννα Δάντη, υπεύθυνη της ομάδας επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα αναπτύξει τη συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Πελοπόννησο.

·         στο δεύτερο μέρος, συζήτηση για την Κυκλική Οικονομία και τον περιορισμό των αποβλήτων. Οι δράσεις στον τομέα αυτό αποτελούν μέρος της εμβληματικής πολιτικής της ΕΕ για την Πράσινη Μετάβαση. Στο πάνελ αυτό συμμετέχει ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος (ΕΛΚ) και ο πρόεδρος της “Βιώσιμης Πόλης” Δημήτρης Καφαντάρης.

2)    Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 10:30-13:00:
Σεμινάριο για τους δημοσιογράφους της Πελοποννήσου
 με θέμα : «Θέματα και εργαλεία του ευρωπαϊκού ρεπορτάζ».
Το σεμινάριο θα ολοκληρώνεται με γεύμα εργασίας στο εστιατόριο Grand Chalet  (Πλατεία Άρεως, Παπαρρηγοπούλου 54, Τρίπολη) με τους συμμετέχοντες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στην παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdNTq9U08A1JTd0NEAEBiHIG7XDFHAxO6dfipo3HavcFKlxWg/viewform

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 28 Ιανουαρίου  2023, Τοποθεσία: Αίθουσα «Π.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ» Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης
10:30-11:15Εργαστήριο για τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ της ΠελοποννήσουΘέματα – Τι θέλουν να γνωρίζουν οι πολίτες Κωνσταντίνος ΤΣΟΥΤΣΟΠΛΙΔΗΣ, επικεφαλής, Γραφείο ΕΚ στην Ελλάδα “Το διακύβευμα των Ευρωπαϊκών εκλογών του 2024″Γιάννης ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, δημοσιογράφος “Γιατί με αφορά το ευρωπαϊκό ρεπορτάζ στην Πελοπόννησο” Άννα ΔΑΝΤΗ, επικεφαλής Τμήματος Επικοινωνίας,  Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα “Δημοκρατία και ισότητα στην Ευρώπη”
11:15-11:30Διάλειμμα
11:30-13:00Εργαλεία – Πώς μπορώ να ενημερώσω τους πολίτες του τόπου μου;-Ελβίρα ΦΟΡΤΕ, Υπεύθυνη Τύπου – Γραφείο του ΕΚ στην Ελλάδα- Σταύρος ΣΑΜΟΥΗΛΙΔΗΣ, Υπεύθυνος κοινωνικών δικτύων και ιστοσελίδας, Γραφείο του ΕΚ στην Ελλάδα

Related posts

Το ArcadiaSpot στην άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας

Arcadia Spot NG

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ: Το πρόγραμμα της ημερίδας

Arcadia Spot NG

3ο Φοιτητικό Συνέδριο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΠαΠελ 

Arcadia Spot NG

Leave a Comment