Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα

Τηλεφωνικές απάτες σε πολίτες του Δήμου Τρίπολης

Nέες προσπάθειες απάτης - Επιτήδειοι παριστάνουν υπαλλήλους της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Τηλεφωνικές απάτες έχουν παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό σε πολίτες. Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν τηλεφωνικό αριθμό (6943229249), ο οποίος καλεί πολίτες ζητώντας τους το IBAN της τράπεζας δήθεν για να αγοράσει ένα προϊόν ή να πληρώσει μία υποχρέωση.

Συγκεκριμένα, ένας πολίτης ανέφερε: “Ήρθε και η δικιά μου σειρά, με κάλεσε.
Η φωνή του είναι αλλοδαπή αν και μιλάει καλά ελληνικά.
Μου ζήτησε να αγοράσει κάποιο προϊόν, εξ ονόματι, του δημάρχου της πόλης, επιμένοντας χωρίς να δει, το προϊόν, να του δώσουμε αριθμό IBAN για να μεταφέρει τα χρήματα προκαταβολικά.
Όλη η συνομιλία φαινόταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όπως ότι καλούσε από κινητό και όχι από την υπηρεσία του Δήμου, επίσης ανάφερε ότι ήταν σπίτι και πως άλλωστε θα αγόραζε κάτι χωρίς να το δει;
Ενημέρωσα το Δήμαρχο, ο οποίος δεν γνώριζε τίποτα και όπως μου ανέφερε, του είχαν πει για άλλη μια ίδια περίπτωση, και την αστυνομία και όλοι εσείς να είστε προσεκτικοί.”

Επίσης, ανέφεραν ότι τους κάλεσαν δήθεν από το “Χαμόγελο του Παιδιού” με το πρόσχημα να καταθέσουν χρήματα ώστε να πάρουν τα τραπεζικά στοιχεία.

O τρόπος με τον οποίο κλέβουν τα στοιχεία έχει ως εξής:

• Τηλεφωνούν σ’ εργαζομένους προσποιούμενοι πελάτες ή προμηθευτές αναφέροντας ότι έχουν κάποια οικονομική εκκρεμότητα. Έπειτα ζητούν το IBAN της εταιρείας ή του χρήστη προκειμένου να καταθέσουν χρήματα για διάφορους λόγους και κυρίως για εξόφληση υποχρεώσεων τους.
• Μόλις τους δοθεί το IBAN, έρχεται σε μήνυμα ένα link στο οποίο ζητούν να μπει ο χρήστης στο e-banking με τους κωδικούς του προκειμένου να επιβεβαιώσει την είσπραξη. Μόλις αυτό γίνει, είναι δυνατή η οποιαδήποτε συναλλαγή από μέρους τους μέσα στον λογαριασμό.

Οι τηλεφωνικές απάτες έχουν πάρει μεγάλη έκταση τα τελευταία χρόνια και πολλοί πολίτες δυστυχώς πέφτουν στην παγίδα. Συνιστάται να είναι όλοι οι πολίτες προσεκτικοί. Αν σας καλέσει ο αριθμός αυτός ή κάποιος άλλος και σας ζητήσει προσωπικά και τραπεζικά στοιχεία μη δώσετε τίποτα και ενημερώστε άμεσα την Αστυνομία.

Related posts

Nέες προσπάθειες απάτης – Επιτήδειοι παριστάνουν υπαλλήλους της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Arcadia Spot KP

Θεσσαλονίκη : Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού

Arcadia Spot GZ

Σύλληψη 72χρονου για απάτη προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment