Επικαιρότητα

Ηλεκτρονικά η δήλωση απώλειας Διαβατηρίου μέσω gov.gr

Ηλεκτρονικά η δήλωση απώλειας Διαβατηρίου μέσω του gov.gr

Ηλεκτρονικά η δήλωση απώλειας Διαβατηρίου μέσω gov.gr

Oι πολίτες μπορούν από σήμερα, να κάνουν ηλεκτρονικά τη δήλωση απώλειας διαβατηρίου τους μέσω του gov.gr. Πρόκειται για Κοινή Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 2117/2024) των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστέργιου και Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη. Μέσα από μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους. Δεν είναι πλέον απαραίτητη η παρουσία στην Αστυνομική Υπηρεσία ή την Προξενική Αρχή όπου συνέβη η απώλεια. Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη είτε απευθείας στο gov.gr, είτε στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Στοιχεία πολίτη και ταυτοποιητικά έγγραφα».

Για την υποβολή της δήλωσης: Ηλεκτρονικά η δήλωση απώλειας Διαβατηρίου μέσω gov.gr

1.Οι πολίτες συνδέονται με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασής τους στο TaxisNet ή τους κωδικούς e-Banking.
2. Επιβεβαιώνουν στην εφαρμογή τα στοιχεία τους και τα στοιχεία τουδιαβατηρίου και υποβάλλουν τη δήλωση.
3.Η δήλωση αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη Θυρίδα της Διεύθυνσης Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας, που ακυρώνει το διαβατήριο άμεσα.
4.Κοινοποιείται παράλληλα στη Θυρίδα της Αστυνομικής Υπηρεσίας ή της Προξενικής Αρχής στην χωρική αρμοδιότητα της οποίας συνέβη η απώλεια.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι πολίτες ενημερώνονται με email και SMS. Επίσης, η δήλωση αποστέλλεται στην προσωπική Θυρίδα του πολίτη στο gov.gr και φέρει τα χαρακτηριστικά εγκυρότητας του gov.gr. Συγκεκριμένα, φέρει μοναδικό κωδικό αριθμό και σε μορφή QR και προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Έχει ισχύ όταν διακινείται τόσο ως ηλεκτρονικό έγγραφο όσο και ως έντυπο. Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από την Ελληνική Αστυνομία, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Τα στοιχεία αντλούνται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ηλεκτρονικά η δήλωση απώλειας Διαβατηρίου μέσω gov.gr

Related posts

Gov.gr Wallet : Έρχονται νέες εφαρμογές

Arcadia Spot GZ

“Βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/τριας” πλέον διαθέσιμη ηλεκτρονικά μέσω gov.gr

Arcadia Spot KP

Νέες χρήσεις στο gov.gr wallet για να διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment