Ελλάδα Επικαιρότητα

Νέες χρήσεις στο gov.gr wallet για να διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών

Gov.gr Wallet : Έρχονται νέες εφαρμογές

Νέες χρήσεις στο gov.gr wallet για να διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα προστεθούν νέες χρήσεις στο gov.gr wallet. Οι νέες αυτές χρήσεις θα επιτρέπουν στους πολίτες να δίνουν έγκριση στις υπηρεσίες για να χρησιμοποιούν τα απαραίτητα στοιχεία τους, χωρίς γραφειοκρατία και καθυστέρηση.

Μία από τις νέες χρήσεις που αναμένεται να προστεθεί στο gov.gr wallet είναι η δυνατότητα πρόσβασης στα στοιχεία του αυτοκινήτου ή του δικύκλου. Η εφαρμογή MyAuto, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στο κινητό τηλέφωνο, επιτρέπει στους πολίτες να βλέπουν και να ελέγχουν τα εξής στοιχεία για κάθε όχημά τους:

  • Τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας
  • Αν έχει πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας
  • Αν το όχημα είναι σε κίνηση ή ακινησία
  • Αν το όχημα έχει κλαπεί

Μέχρι σήμερα, το gov.gr wallet έχει ήδη υλοποιήσει περισσότερες από 20 ψηφιακές υπηρεσίες, οι οποίες έχουν αξιοποιηθεί από περισσότερους από 1.000.000 πολίτες. Μάλιστα, περισσότεροι από 141.000 πολίτες έχουν κατεβάσει την εφαρμογή MyAuto σε λίγες ημέρες.

Η επέκταση της χρήσης του gov.gr wallet αναμένεται να διευκολύνει περαιτέρω τη ζωή των πολιτών, καθώς θα τους επιτρέψει να έχουν πρόσβαση σε μια σειρά εγγράφων και πληροφοριών σε ένα και μόνο σημείο, στο κινητό τους τηλέφωνο.

Στοιχεία για τις ψηφιακές εκδόσεις εγγράφων στο gov.gr wallet

Μέχρι σήμερα, χρησιμοποιώντας το gov.gr wallet, 1.245.265 πολίτες έχουν εκδώσει ψηφιακά το δελτίο ταυτότητάς τους, 1.026.015 έχουν κατεβάσει ψηφιακά άδειες οδήγησης, 21.638 έχουν ψηφιακά κάρτες δακτυλίου, 15.497 έχουν ψηφιακά κάρτες αναπηρίας και 44.650 έχουν ψηφιακά κάρτες ανεργίας.

Related posts

Ηλεκτρονικά η δήλωση απώλειας Διαβατηρίου μέσω gov.gr

Arcadia Spot KP

Gov.gr Wallet : Έρχονται νέες εφαρμογές

Arcadia Spot GZ

“Βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/τριας” πλέον διαθέσιμη ηλεκτρονικά μέσω gov.gr

Arcadia Spot KP

Leave a Comment