Ελλάδα Οικονομία

Η αύξηση των εισοδημάτων μέσα στην τριετία θεωρείται θετική

Η αύξηση των εισοδημάτων

Η αύξηση των εισοδημάτων των εργαζομένων για τρία συνεχόμενα έτη θεωρείται θετική από τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων, διότι αναμένουν ότι αυτή θα αυξήσει την αγοραστική δύναμη των πολιτών. Ωστόσο, επισημαίνουν ότι πρέπει να συνοδεύεται από μέτρα που θα αντισταθμίσουν τον φόρτο που θα υποχρεωθούν να φέρουν οι επιχειρήσεις λόγω αυτής της αυξημένης αμοιβής των εργαζομένων.

Οι φορείς της αγοράς προβλέπουν ότι η αύξηση των εισοδημάτων των εργαζομένων, που είναι ταυτόχρονα καταναλωτές, θα έχει θετική επίδραση στην καταναλωτική δραστηριότητα, ιδίως σε ένα περιβάλλον όπου τα βασικά αγαθά είναι ακριβά. Ανησυχούν, όμως, για τον επιπλέον φόρτο που θα αναλάβουν οι επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ήδη αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και της πανδημίας. Γι’ αυτόν τον λόγο, επισημαίνουν ότι απαιτούνται κίνητρα και μέτρα, όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, για να αντισταθμίσουν αυτό το βάρος, ειδικά για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητά τους και σε πολλές περιπτώσεις να παραμείνουν βιώσιμες.

Οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών φορέων προβάλλουν την ανάγκη για κίνητρα στις επιχειρήσεις, όπως μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, προκειμένου να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Υπογραμμίζουν ότι ο ιδιωτικός τομέας και η επιχειρηματικότητα δεν πρέπει να φορτωθούν ξανά με φορολογικά βάρη και ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την εξισορρόπηση της κατάστασης, όπως η απαλλαγή από μνημονιακά χρέη, η μείωση του μη μισθολογικού κόστους και η πίεση για παροχή πιο οικονομικών υπηρεσιών από τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες και σούπερ μάρκετ.

Related posts

Τέλος χρόνου για IRIS και διασύνδεση ταμειακών με POS

Arcadia Spot NG

Φορολογικές Δηλώσεις: Ποιες παγίδες πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

Arcadia Spot NG

Ανησυχητική Αύξηση του Ενεργειακού Κόστους στις Επιχειρήσεις Εστίασης

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment