Δήμοι Αρκαδίας Επικαιρότητα

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος τιμά την Εθνική Αντίσταση (Pics)

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος τιμά την Εθνική Αντίσταση και τους πεσόντες για την Πατρίδα, συμπατριώτες μας. Η Επαρχία Μεγαλόπολης υπήρξε σημαντικό κέντρο αυτού του εθνικο- απελευθερωτικού αγώνα, με πλήθος γενναίων μαχητών, οι οποίοι όχι μόνον έχυσαν το αίμα τους ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές, αλλά πρόσθεσαν νέες σελίδες ηρωϊσμού και αυτοθυσίας στην βίβλο της Εθνικής μας Εποποιΐας.


Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, η Π.Ο.Ε. συμμετείχε στον εορτασμό μνήμης της Εθνικής Αντίστασης στην ομώνυμη πλατεία της Μεγαλόπολης, όπου κατατέθηκε στεφάνι υπέρ των συμπατριωτών μας αγωνιστών από τον Γεν. Γραμματέα Παναγιώτη Παγώτα.


Η Εθνική Αντίσταση, φαινόμενο εθελοθυσίας, προθυμίας και αφοσίωσης στα ιδανικά της Πατρίδας μας, αποτέλεσε και παραμένει εώς σήμερα λαμπρό παράδειγμα φιλοπατρίας και αυταπάρνησης στο ιερό χρέος όλων μας, για τη διατήρηση της Ελευθερίας και την υπεράσπιση των ανώτερων αξιών, που μας κατέλειπαν οι πρόγονοί μας.


Χρέος και δικό μας, ως δευτεροβάθμιο όργανο εκπροσώπησης των εν Ελλάδι Αρκαδικών Συλλόγων και Φορέων, είναι η απόδοση του δέοντος φόρου τιμής στους Ήρωες πεσόντες και μη, υπερ Πατρίδος και Ελευθερίας.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας Ο Υπεύθ.Τύπου & Δημ. Σχέσεων

Παναγιώτης Μπένος Παναγιώτης Παγιώτας Γεώργιος Λουρδής

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος
Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος

Related posts

Παγκόσμιο Συνέδριο των Παναρκαδικών Ομοσπονδιών στη Τρίπολη το 2024

Arcadia Spot MA

Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο: Ένας κομβικός ρόλος που απειλείται

Arcadia Spot GZ

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος στις εκδηλώσεις για την Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment