Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Κατώτατος μισθός στα 950 και μέσος μισθός στα 1500

Κατώτατος μισθός στα 950

Κατώτατος μισθός στα 950 και μέσος μισθός στα 1500. Κατά τη δήλωσή του σε μια συνέντευξη Τύπου την Κυριακή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε δύο στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση για τις αυξήσεις των μισθών στην Ελλάδα.

Ο πρώτος στόχος είναι να φτάσει ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ, ενώ ο δεύτερος είναι να εξασφαλιστεί ότι ο κατώτατος μισθός θα ανέλθει στα 950 ευρώ μέχρι το τέλος της τετραετίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι οι μισθοί στην Ελλάδα έχουν ήδη αυξηθεί, καθώς η ανεργία μειώνεται και η χώρα παρουσιάζει ρυθμό ανάπτυξης που είναι ανώτερος από αυτόν της Ευρωζώνης. Αυτό θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ξεπεράσει το 2% ανάπτυξης, ενώ η Ευρωζώνη αναμένει χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης φέτος, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους εργοδότες να εξετάσουν τη δυνατότητα να προσφέρουν αυξημένους μισθούς στους εργαζομένους, καθώς υποστήριξε ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που είναι πρόθυμοι να εργαστούν για αυτούς.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει και θα γίνουν στην αγορά εργασίας έχουν στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά ταυτόχρονα παρέχουν ευελιξία στις επιχειρήσεις για να αξιοποιήσουν το εργατικό δυναμικό τους καλύτερα.

Related posts

Κατώτατος μισθός: Αναλυτικός οδηγός μέσα από 12 ερωτήσεις – απαντήσεις

ArcadiaSpot Team

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στα 780 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου

Arcadia Spot FG

Θέμα ημερών η ανακοίνωση του κατώτατου μισθού

Arcadia Spot FG

Leave a Comment