Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα

Ο Κολοκοτρώνειος δρόμος διεξήχθη για άλλη μία χρονιά

Ο Κολοκοτρώνειος δρόμος διεξήχθη για άλλη μία χρονιά. Ένας πολύ επιτυχημένος λαϊκός αγώνας που έχει διεξαχθεί επανειλημμένα τις προηγούμενες

Ο Κολοκοτρώνειος δρόμος διεξήχθη για άλλη μία χρονιά. Ένας πολύ επιτυχημένος λαϊκός αγώνας που έχει διεξαχθεί επανειλημμένα τις προηγούμενες δεκαετίες στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, τιμά τη μνήμη του αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Αυτός ο αγώνας πραγματοποιείται κατά παράδοση κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Τριπολιτσάς και φέτος συμβαίνει για 24η φορά.

Την Κυριακή (17/09), το πρωί, ο αγώνας Κολοκοτρώνειος Δρόμος πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, με τον καιρό να συνεργάζεται με τους δρομείς. Η διοργάνωση αυτή επιτυγχάνεται με τη συνεργασία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Τρίπολης, του Δήμου Τρίπολης και την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού. Αυτή η συντονισμένη προσπάθεια στοχεύει στην αναβίωση και την ανάδειξη αυτού του αγώνα ως έναν από τους πλέον επιτυχημένους αγώνες δρόμου στην περιοχή, με τον στόχο αυτό να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Ο αγώνας είχε μήκος 10 χιλιομέτρων και ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε στην πλατεία Άρεως, κοντά στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Συμμετείχαν πολλοί δρομείς, ορισμένοι από τους οποίους ήταν επαγγελματίες αθλητές, ενώ ο αγώνας προσέλκυσε διαφορετικά επίπεδα δρομέων, συμπεριλαμβανομένων ανδρών και γυναικών.

Επιπλέον, μετά το τέλος του αγώνα 10 χιλιομέτρων, πραγματοποιήθηκε και ένας αγώνας για παιδιά, που διεξήχθη στην ίδια πλατεία. Πολλά παιδιά διαφορετικών ηλικιών συμμετείχαν και απόλαυσαν το τρέξιμο.

Στο τέλος του αγώνα προβήκαμε στην απονομή βραβείων στους τρεις κορυφαίους δρομείς σε κάθε κατηγορία ηλικίας, με κύπελλα και μετάλλια που είχαν την όψη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Δείτε εικόνες και βίντεο από τον αγώνα εδώ

Related posts

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2024 ο 25ος «Κολοκοτρώνιος Δρόμος» στην Τρίπολη

ArcadiaSpot Team

Ο 24ος Κολοκοτρώνειος δρόμος 10km στις 17 Σεπτεμβρίου 2023

Arcadia Spot KP

Κολοκοτρώνειος Δρόμος | Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα

#omada_Arcadia_Spot

Leave a Comment