Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Νέα ώθηση στην αγροτική επιχειρηματικότητα με 61,5 εκατομμύρια ευρώ από το ΤαΜιΔΑΕ

Νέα ώθηση στην αγροτική επιχειρηματικότητα

Νέα ώθηση στην αγροτική επιχειρηματικότητα με 61,5 εκατομμύρια ευρώ από το ΤαΜιΔΑΕ. Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη τροποποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (ΤαΜιΔΑΕ), η οποία αυξάνει τον προϋπολογισμό του από 21,5 εκατομμύρια ευρώ σε 61,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το ΤαμιΔΑΕ είναι ένα ταμείο που προσφέρει δάνεια σε αγρότες από 3.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ, με το 50% να παρέχεται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και το υπόλοιπο 50% από συνεργαζόμενες τράπεζες.

Η δεύτερη τροποποίηση προβλέπει τα εξής:

  • Αύξηση του προϋπολογισμού του Ταμείου από 21,5 εκατομμύρια ευρώ σε 61,5 εκατομμύρια ευρώ, λόγω της αυξανόμενης ανάγκης χρηματοδότησης του αγροδιατροφικού τομέα και της εξάντλησης των πόρων του ΤαμιΔΑΕ.
  • Αύξηση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων από 5 σε 7 έτη για να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από πρόσφατες καταστροφές.
  • Προβλέψη για εφαρμογή εμβόλιμης περιόδου χάριτος 24 μηνών σε εκταμιευμένα δάνεια για περιπτώσεις Τελικών Αποδεκτών που αντιμετωπίζουν ανωτέρα βία ή φυσικές καταστροφές, καθώς και διατήρηση της περιόδου χάριτος για τα νέα δάνεια.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να υποστηρίξει τον αγροτικό τομέα και να δώσει προοπτική στους παραγωγούς.

Related posts

Συζήτηση του νομοσχεδίου για την αγροτική ανάπτυξη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment