Επικαιρότητα Οικονομία

Νέο «Εξοικονομώ»: Μεγαλύτερες επιδοτήσεις για αντλίες θερμότητας

Νέο «Εξοικονομώ»: Μεγαλύτερες επιδοτήσεις Νέο «Εξοικονομώ»: Μεγαλύτερες επιδοτήσεις

Νέο «Εξοικονομώ»: Μεγαλύτερες επιδοτήσεις για αντλίες θερμότητας

Το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» θα προβλέπει αυξημένες επιδοτήσεις για την εγκατάσταση αντλιών θερμότητας, με στόχο την επιτάχυνση της απεξάρτησης της θέρμανσης από το πετρέλαιο.

Αυτό ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, μιλώντας στο συνέδριο «Ενεργειακή Ασφάλεια και Πράσινη Ανάπτυξη».

Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι ένας από τους πυλώνες της στρατηγικής του υπουργείου, που περιλαμβάνει επίσης:

  • Την εξασφάλιση ηλεκτρικού χώρου για την εγκατάσταση νέων μονάδων ΑΠΕ και υπεράκτιων αιολικών, με την προσθήκη μονάδων αποθήκευσης ενέργειας και ανάπτυξη διεθνών διασυνδέσεων.
  • Την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας, όπως υδρογόνο, βιομεθάνιο, γεωθερμία και βιοντίζελ.
  • Την αξιοποίηση κρίσιμων πρώτων υλών που είναι απαραίτητες για την ενεργειακή μετάβαση και είναι διαθέσιμες στο ελληνικό υπέδαφος.
  • Τη διασφάλιση ισορροπημένου ενεργειακού μείγματος που βελτιώνει την ενεργειακή ασφάλεια και μειώνει την εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο.
  • Την απανθρακοποίηση των νησιών, με στόχο την κλιματική ουδετερότητα κατά προτεραιότητα στα μικρότερα μη διασυνδεδεμένα νησιά.
  • Τη μέριμνα για το κόστος της ενέργειας, ώστε να εξασφαλιστεί η ευρύτερη αποδοχή για την πράσινη μετάβαση.

Ο κ. Αϊβαλιώτης ανέφερε ότι οι στόχοι του ενεργειακού σχεδιασμού είναι εξαιρετικά φιλόδοξοι, καθώς για την επίτευξη τους απαιτούνται επενδύσεις συνολικού ύψους 165 δισ. ευρώ ως το 2030.

Related posts

Άνοιξε ο Δεύτερος Κύκλος του Προγράμματος Εξοικονομώ 2023 – Υποβολή αιτήσεων από 7/2

Arcadia Spot GZ

Αναβάθμιση κατοικιών : «Εξοικονομώ» και ενισχυμένες φοροαπαλλαγές

Arcadia Spot GZ

Μέχρι 15 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2023»

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment