Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Ξεκινά η καταβολή επιδομάτων ανεργίας και δώρου Πάσχα

Ξεκινά η καταβολή επιδομάτων ανεργίας και δώρου Πάσχα. Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει η καταβολή τους την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023.

Αυτό σημαίνει πως από 31 Μαρτίου θα ξεκινήσει η προπληρωμή του επιδόματος ανεργίας, του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας, του επιδόματος εργασίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων. Επίσης θα ξεκινήσει και η προπληρωμή του δώρου Πάσχα σε επιδοτούμενους ανέργους, δικαιούχους επιδόματος εργασίας, δικαιούχους ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και σε δικαιούχους γονικής άδειας.

Οι πιστώσεις θα γίνουν αυτόματα με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Αναφορά έκανε η ΔΥΠΑ πως δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους και άρα κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Οι πληρωμές θα εμφανιστούν στους λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους από την ΔΥΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η προπληρωμή των επιδομάτων όσων ανέργων έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα από 31 Μαρτίου 2023 έως 23 Απριλίου 2023. Η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr (gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων).

Related posts

Επιχορήγηση περιοχών που πλήχθηκαν από απολιγνιτοποίηση – θέσεις εργασίας

Arcadia Spot FG

Εξοικονομώ Ανακαινίζω για Νέους: Ευκαιρία για αναβάθμιση

Arcadia Spot FG

Πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ η ανάπτυξη στην Ελλάδα

Arcadia Spot FG

Leave a Comment