Ελλάδα Επικαιρότητα

Οικονομική στήριξη στους πληγέντες δήμους με απόφαση ΚΕΔΕ

Πλημμύρες

Άμεση οικονομική στήριξη στους πληγέντες δήμους αποφασίστηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) χθες την Παρασκευή (09/09). Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να συνδράμει οικονομικά στους δήμους της Θεσσαλίας με το ποσό των 300.000 ευρώ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ εξέφρασε τα θερμά συλληπητήρια στα μέλη των οικογενειών που έχασαν δικούς τους ανθρώπους.

Μάλιστα αποφασίστηκε η ΚΕΔΕ καθώς και η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας να παράσχουν άμεση οικονομική υποστήριξη στους πληγέντες δήμους με σκοπό: Τον καθαρισμό των πόλεων, την αποκατάσταση του αστικού οδικού και αγροτικού δικτύου, την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων και φερτών υλικών.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου τόνισε πως η Αυτοδιοίκηση θα βρεθεί άμεσα στο πλευρό των Δήμων που επλήγησαν για να επανέλθουν όσο το δυνατόν συντομότερα στην πρότερη κατάσταση.

Ειδικότερα ο κ. Κυρίζογλου ανέφερε ότι μετά από επικοινωνία που είχε ο ίδιος από την πρώτη στιγμή με όλους τους δημάρχους των πληγεισών περιοχών σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Σκιάθο και Σκόπελο και μετά από το καθολικό τους αίτημα για συμβολή στην αποκατάσταση της κανονικότητας στη λειτουργία των πόλεων, η ΚΕΔΕ θα συνδράμει με συγκεκριμένο τρόπο το αίτημά τους και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συναφθούν προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της ΚΕΔΕ και των οικείων πληγέντων δήμων, με σκοπό την κάλυψη των δαπανών για τα παραπάνω έργα και με βάση τις ανάγκες που οι ίδιοι οι δήμοι θα κρίνουν. Για το σκοπό αυτό η ΚΕΔΕ θα διαθέσει το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ.

Επίσης ο κ. Κυρίζογλου κάλεσε τους συναδέλφους δημάρχους με τις δυνατότητες που έχουν, να στείλουν στους πληγέντες δήμους εργαλειομηχανήματα για τον καθαρισμό των πόλεων. Επισήμανε πως το Υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε οι δήμοι να διαθέσουν με νόμιμο τρόπο τέτοιου είδους δαπάνες.

Τέλος ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ απηύθυνε έκκληση προς όλους τους δήμους που συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες συνανθρώπους μας, η αποστολή να γίνει μετά από συνεννόηση με τους οικείους δήμους, δηλαδή μόνο όταν και όπου οι ίδιοι δήμοι υποδείξουν, καθώς προς το παρόν δεν υπάρχουν οργανωμένα σημεία συγκέντρωσης και διανομής της υλικής βοήθειας.

Related posts

Δημήτρης Πιστεύος: «Ευχαριστώ θερμά όλους τους Πελοποννησίους συναδέλφους αυτοδιοικητικούς που με την ψήφο τους έφεραν το θετικό αποτέλεσμα της εκλογής μου».

ArcadiaSpot Team

Φον ντερ Λάιεν σε Μητσοτάκη: Θα δοθούν 2,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα – Η Ευρώπη είναι δίπλα σας

ArcadiaSpot Team

Συλλογή σχολικών ειδών για τους πληγέντες από τις πλημμύρες

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment