Ελλάδα Επικαιρότητα

Πορεία στη Θεσσαλία που εξελίχθηκε σε “πόλεμο”( pics,vid)

Πορεία στη Θεσσαλία

Πορεία στη Θεσσαλία που εξελίχθηκε σε “πόλεμο”. Το κέντρο της Λάρισας μετατράπηκε σε σκηνικό αντίστοιχο πολέμου καθώς η Πανθεσσαλική Πορεία Διαμαρτυρίας εξελίχθηκε σε έντονα επεισόδια ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και τους διαδηλωτές, οι οποίοι αντάλλαξαν αντικείμενα και χημικά.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, διακυβεύονταν ζητήματα που αφορούν τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. Η πορεία είχε ξεκινήσει νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής και συμμετείχαν πολίτες, φορείς και συλλογικότητες με έντονη συμμετοχή. Επίσης, παραβρέθηκαν συγγενείς των θυμάτων από το φονικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, διαπράχθηκαν ρίψεις δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στη σχετική ανακοίνωση του Δικτύου Αγώνα & Αλληλεγγύης Λάρισας, επισημαίνονται τα εξής:

Μπροστά στην καταστροφή που πλήττει τη Θεσσαλία, και αντιμέτωποι με την αδιαφορία του κράτους, αντιδρούμε ως Δίκτυο Αγώνα & Αλληλεγγύης Λάρισας. Επιλέγουμε να συναντηθούμε με τους πληγέντες από τις πλημμύρες, με όσους υπέστησαν ζημιές και με όσους εκφράζουν την αλληλεγγύη τους.

Σκοπός μας είναι να συντονιστούμε, να προσφέρουμε αλληλοβοήθεια, να αυτοοργανωθούμε και να ενισχύσουμε τον αγώνα για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση.

Δεν αποδεχόμαστε τη σιωπηλή ανοχή προς τα προβλήματα. Βγαίνουμε μαζικά και οργανωμένα στον δρόμο για να καταγγείλουμε ότι “Μας έπνιξαν στον κάμπο, μας έκαψαν στα δάση, μας σκότωσαν στα τρένα, οι δολοφόνοι είναι από την ίδια γέννα”.

Καλούμε όλους και όλες από τη Θεσσαλία και την υπόλοιπη Ελλάδα να συμμετάσχουν σε πορεία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24/9 στη Λάρισα.

Related posts

Σταθμοί του μετρό έγιναν εμπόλεμη ζώνη -14 συνελήφθησαν

Arcadia Spot GZ

Το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ έστειλε βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

ArcadiaSpot Team

Τα είπε όλα για τη Θεσσαλία ο Αλκίνοος Ιωαννίδης (vid)

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment