Ελλάδα Επικαιρότητα

Παρουσίαση του Ολλανδικού Σχεδίου για τη Θεσσαλία από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Παρουσίαση του Ολλανδικού Σχεδίου για τη Θεσσαλία

Παρουσίαση του Ολλανδικού Σχεδίου για τη Θεσσαλία από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σήμερα (11/3), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει το ολλανδικό σχέδιο για τη Θεσσαλία στους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων της περιοχής, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι “Σαράντα επιστήμονες δούλεψαν 15.000 ώρες το σχέδιο για τη Θεσσαλία”.

Αυτό το σχέδιο αποτελεί την πρώτη ολιστική προσπάθεια διαχείρισης των προβλημάτων των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας. Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να αποφευχθεί μια τραγική κατάσταση στο μέλλον, όπου η ζημιά από την εξάντληση των υδάτινων πόρων θα είναι μη αναστρέψιμη.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί πρώτα με τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων της Θεσσαλίας και στη συνέχεια με εκπροσώπους των αγροτών της περιφέρειας.

Το ολλανδικό σχέδιο περιλαμβάνει δράσεις για την ενίσχυση αναχωμάτων και φραγμάτων, ειδικές προτάσεις για την πρόληψη μελλοντικών πλημμυρών στη Λίμνη Κάρλα και την προστασία των πόλεων από πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς και λύσεις για την οργάνωση των υποδομών και του αρδευτικού συστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, το κόστος των ζημιών που προκλήθηκαν στη Θεσσαλία από τις θεομηνίες “Ντάνιελ” και “Ελίας” ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ και ίσως αγγίξουν τα 4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων πάνω από 2 δισ. αφορούν τις υποδομές, ενώ οι αποζημιώσεις ανέρχονται σε πάνω από ένα δισ. ευρώ.

Related posts

Κατώτατος Μισθός : Την ερχόμενη Τετάρτη θα ληφθεί η τελική απόφαση

Arcadia Spot GZ

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Arcadia Spot GZ

Αγρότες Θεσσαλίας: Αποχώρηση από το Μέγαρο Μαξίμου λόγω έλλειψης “ουσιαστικών απαντήσεων”

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment