Επικαιρότητα Περιφέρεια

Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Τρίπολης

Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας

Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Τρίπολης για την δημιουργία Πάρκου Μνήμης στην Τρίπολη. Tην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης αντικείμενο την δημιουργία πάρκου μνήμης, έκτασης περίπου 9 στρεμμάτων, σε περιοχή του δήμου της αρκαδικής πρωτεύουσας.

Αυτό δήλωσε εχθες Πέμπτη 31 Αυγούστου ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος πρόσθεσε ότι προχωρεί και η σχετική συμβολαιογραφική διαδικασία για την εξαγορά του εν λόγω χώρου, στον Αγιο Αθανάσιο τη μελέτη διαμόρφωσης του οποίου -στο πλαίσιο της προς υπογραφή προγραμματικής σύμβασης- αναλαμβάνει η Περιφέρεια.

Στην ίδια σύμβαση -για την σύναψη της οποίας έχουν συναινέσει τόσο το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης- θα υπάρχει επίσης πρόβλεψη για την διαμόρφωση και τη συντήρηση του πιο πάνω χώρου, η κυριότητα του οποίου θα είναι 51% του δήμου της αρκαδικής πρωτεύουσας και 49% της Περιφέρειας.

“Η δημιουργία αυτού του χώρου, στον οποίο θα γίνουν φυτεύσεις και θα φιλοξενεί διάφορες εκδηλώσεις, συνιστά περιβαλλοντική αλλά και ιστορική παρέμβαση” δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας.

Related posts

Κώστας Τζιούμης: «Με 5+1 νέες δράσεις – παρεμβάσεις ενισχύουμε τις επιχειρήσεις του τόπου μας»

Arcadia Spot GZ

Κώστας Τζιούμης: «Ζήτω την κατανόηση των συνδημοτών μου. Η ταλαιπωρία είναι προσωρινή, τα έργα μόνιμα»

Arcadia Spot GZ

Αστυνομικό Δελτίο Π. Πελοποννήσου 25/02/204-26/02/2024

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment