Ελλάδα Επικαιρότητα

Μαίνονται ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα σε περιοχές της Ελλάδας

Τα πύρινα μέτωπα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας πληθαίνουν όλο και περισσότερο. Ιδιαίτερα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σήμερα σε όλη την Ελλάδα, οι πυρκαγιές μαίνονται ανεξέλεγκτες και καίγονται όλο και περισσότερες εκτάσεις γης.

Η Πυροσβεστική αντιμετωπίζει μεγάλες πυρκαγιές σε Αλεξανδρούπολη, Εύβοια, Βοιωτία, Ροδόπη και Καβάλα. Δυστυχώς ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός ενώ η κατάσταση δείχνει να μην βελτιώνεται λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων.

Στη Ροδόπη σπίτια στο χωριό Σώστης έχουν παραδοθεί στις φλόγες, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, με το 112 να στέλνει μήνυμα για εκκένωση του οικισμού. Στην Καβάλα εκκενώνονται οικισμοί ο ένας μετά τον άλλον, με την πύρινη λαίλαπα να καίει ανεξέλεγκτη.

Την ίδια στιγμή, μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στον Πρόδρομο Βοιωτίας. Λόγω της επικινδυνότητας της φωτιάς εστάλη μήνυμα του «112» για προληπτική εκκένωση του οικισμού ενώ επί ποδός βρίσκονται και σκάφη για την απομάκρυνση ατόμων από την περιοχή.

Λίγο πριν τις 17:00 εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση ακόμα τριών περιοχών και συγκεκριμένα για Νέο Ξεριά, Παλαιό Ξεριά και Γέροντα. «Εάν βρίσκεστε σε Νέο Ξεριά, Παλαιό Ξεριά και Γέροντα εκκενώστε προς κόμβο Χρυσούπολης» αναφέρει το νέο μήνυμα του 112.

Την ίδια στιγμή, από τη φωτιά στο Διαλεκτό Καβάλας έχουν τραυματιστεί δύο πυροσβέστες ενώ το 112 ήχησε για εκκένωση τεσσάρων οικισμών.

Το πύρινο μέτωπο στα Ψαχνά Ευβοίας συνεχίζει να καίει. Η φωτιά έχει αναπτύξει ένα μεγάλο μέτωπο ενώ ακόμη και η πόλη της Χαλκίδας, έχει γεμίσει με καπνούς ενώ παράλληλα απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Μάλιστα, λίγο πριν τις 18:00 εστάλη μήνυμα από το 112 στους οικισμούς Νέα Αρτάκη και Βάτωντα για εκκένωση προς την Χαλκίδα, καθώς μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στα Ψαχνά Ευβοίας.

Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Στην ανακοίνωση έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση αλλά και πρόληψη πυρκαγιών προχώρησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν 53 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα. Οι περισσότερες από αυτές τις εστίες εκδηλώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη και την Εύβοια.

Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε πολύ δύσκολο το έργο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής λόγω και των καιρικών συνθηκών.

Για τον αποτελεσματικότερο συντονισμό πραγματοποιήθηκε διϋπουργική σύσκεψη όπου λήφθηκαν τα παρακάτω έκτακτα μέτρα:

Απαγόρευση πρόσβασης σε ορεινούς όγκους της Αττικής, της Βοιωτίας, της Εύβοιας, της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης έως το πρωί της Τετάρτης, 23 Αυγούστου.
Απαγόρευση οποιαδήποτε δραστηριότητας σε εξωτερικούς χώρους.
Αυστηρή εφαρμογή του 112.
Αν κριθεί απαραίτητο θα αξιοποιηθεί κάθε δυνατό μέσο.

Related posts

Τι είπε στην απολογία του ο 41χρονος αστυνομικός για τη δολοφονία του 17χρονου

Arcadia Spot GZ

Εύβοια : Κλειστά τα σχολεία από τον σεισμό των 5.2 Ρίχτερ

Arcadia Spot GZ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης του ελικοπτέρου που έπεσε στην Εύβοια

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment