Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα Παιδεία

Τηλεδιάσκεψη με την Έλενα Κουντουρά είχε η ομάδα EPAS του 1ου ΓΕΛ Τρίπολης

Μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου  ΓΕΛ Τρίπολης συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη με την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή Έλενα Κουντουρά. Σε δημοσίευσή τους στο ιστολόγιο της ομάδας αναφέρουν τα εξής:

«Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, η ομάδα EPAS του 1ου  ΓΕΛ Τρίπολης, στο πλαίσιο των δράσεων για την ημέρα της γυναίκας, στην οποία αφιερώσαμε ολόκληρο το μήνα Μάρτιο, φιλοξενήσαμε διαδικτυακά την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. – GUE/NGL κα  Έλενα Κουντουρά. Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αρκαδίας κος Γαληνός Ιωάννης ήταν μαζί μας, απηύθυνε χαιρετισμό και συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της ομάδας μας. Το θέμα της συζήτησης ήταν η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ενημερωθήκαμε από την κα Κουντουρά σχετικά με τις ενέργειες του Ευρωκοινοβουλίου για τη βελτίωση της θέσης των γυναικών, την καταπολέμηση της έμφυλης βίας και την κατάρριψη των έμφυλων στερεοτύπων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κύρωση της “Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης” από το Συμβούλιο της ΕΕ, καθοριστικό ρόλο στην οποία διαδραμάτισε η Ευρωβουλευτής ως εισηγήτρια εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στη συνέχεια είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε τα δικά μας ερωτήματα, σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει το Κοινοβούλιο για την επίτευξη της ολοκληρωτικής ισότητας των δύο φύλων, τη μείωση του μισθολογικού χάσματος, την εξάλειψη των γυναικοκτονιών και της εμπορίας γυναικών

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Κουντουρά για την εποικοδομητική συζήτηση και δίνουμε την υπόσχεση να συμβάλουμε, όπως μπορούμε, στην κατάρριψη των στερεοτύπων, ώστε άνδρες και γυναίκες να είμαστε “διαφορετικοί, αλλά ίσοι”, όπως μας προέτρεψε.»

Related posts

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 1ου ΓΕΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΒΕΡΩΦΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

Arcadia Spot GZ

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα 8 Μαρτίου

Arcadia Spot FG

Οικονόμου: ”Η γυναίκα-αστυνομικός έχει κατακτήσει την ισότητά της απέναντι στους άνδρες συναδέλφους της”

#omada_Arcadia_Spot*

Leave a Comment