Ελλάδα Επικαιρότητα

Άδεια κυκλοφορίας και διαβατήριο στο ψηφιακό wallet του gov.gr

Άδεια κυκλοφορίας και διαβατήριο στο ψηφιακό wallet του

Άδεια κυκλοφορίας και διαβατήριο στο ψηφιακό wallet του gov.gr. Στο ψηφιακό wallet θα ενσωματωθούν η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και το διαβατήριο σε έξι μήνες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ο κ. Παπαστεργίου εξήγησε ότι παρόλο που το τεχνικό κομμάτι προχωρά γρήγορα, υπάρχουν κάποιες νομικές διαδικασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν πριν την υλοποίηση αυτού του σχεδίου. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ψηφιακό wallet που θα λειτουργεί ως ενδιάμεσος σύνδεσμος μεταξύ των πολιτών και πολλών υπηρεσιών, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Ο κ. Παπαστεργίου επισήμανε επίσης τη νέα έκδοση

Επιπλέον, ανακοίνωσε την ενσωμάτωση νέων υπηρεσιών στο ψηφιακό wallet, συμπεριλαμβανομένης της κάρτας της ΔΥΠΑ, του δακτυλίου, της νέας ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης.

Στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, ανακοίνωσε την επερχόμενη εφαρμογή ηλεκτρονικών κλήσεων και ηλεκτρονικών πληρωμών, σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με σκοπό την απλοποίηση των σχετικών διαδικασιών. Ο κ. Παπαστεργίου επισήμανε επίσης τη νέα έκδοση

Ο κ. Παπαστεργίου επισήμανε επίσης τη νέα έκδοση της πλατφόρμας gov.gr, η οποία θα παρουσιαστεί σε 15 ημέρες και θα διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών σε περισσότερες από 1.600 υπηρεσίες, με τη χρήση ενός ψηφιακού βοηθού που θα επιτρέπει την επικοινωνία με τις υπηρεσίες είτε μέσω κειμένου είτε μετατρέποντας το κείμενο σε φωνή.

Related posts

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχεδιάζει ένα Super App για την ενσωμάτωση όλων των εφαρμογών στο ψηφιακό πορτοφόλι

Arcadia Spot GZ

Ποια πιστοποιητικά θα καταργηθούν την άνοιξη

Arcadia Spot GZ

Η ψηφιοποίηση της εφορίας: Τι αλλάζει για τους πολίτες και τους φοροφυγάδες

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment