Επικαιρότητα Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης : Σε 2 χρόνια ο μέσος μισθός θα φτάσει στα 1500 ευρώ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Άδωνις Γεωργιάδης : Σε 2 χρόνια ο μέσος μισθός θα φτάσει στα 1500 ευρώ. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, προβλέπει ότι μέσα σε δύο χρόνια ο μέσος μισθός θα φτάσει τα 1.500 ευρώ. Η αισιοδοξία του βασίζεται στην προσέλκυση επενδύσεων, η οποία αυξάνει τη ζήτηση και, σύμφωνα με τον καπιταλισμό, οδηγεί στην αύξηση των μισθών. Η αύξηση των μισθών, λέει, δεν πρέπει να γίνεται με νόμους, καθώς αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την οικονομία και να οδηγήσει στην ανεργία.

Όσον αφορά την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τον κατώτατο μισθό στους κοινωνικούς εταίρους, ο κ. Γεωργιάδης εκφράζει αρνητική άποψη, τονίζοντας ότι η εμπειρία από το παρελθόν δεν ήταν θετική. Υπογραμμίζει τη σημασία της αντικειμενικής αξιολόγησης κριτηρίων και προειδοποιεί για τους κινδύνους που ενέχει η επαναφορά αυτής της διαδικασίας.

Τέλος, αναφέρει ότι υπάρχουν 103.665 εκκρεμείς συντάξεις, αλλά περίπου το 50% αυτών θα δοθεί εντός 30 ημερών. Επιπλέον, η έκδοση των επικουρικών συντάξεων θα επιταχυνθεί με μια νομοθετική πρωτοβουλία, ενώ ο στόχος είναι να μειωθούν οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις από 32.000 σε 30.000 μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου και στις 25.000 μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Related posts

Νέα Φορολογική Νομοθεσία: Αυτόματη Υποβολή Δηλώσεων για Μισθούς και Συντάξεις

Arcadia Spot GZ

Αυξήσεις Μισθών στον Ιδιωτικό Τομέα: Επαναφορά των Τριετιών και Δικαιώματα Προσαύξησης Μισθών

Arcadia Spot GZ

Γεωργιάδης: Την 1η Μαρτίου θα ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment