Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομικά

Άνοδος του ΑΕΠ 2.7% στην Ελλάδα για το δεύτερο τρίμηνο

αεπ-Ελλάδα

Άνοδος του ΑΕΠ 2.7% καταγράφηκε στην Ελλάδα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023, υπεραποδίδοντας μάλιστα σημαντικά σε σχέση με την Ευρωζώνη. Η Ευρωζώνη σημέιωσε οριακή άνοδο μόλις κατά 0,1%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο ρυθμός ανάπτυξης στην Ελλάδα είναι ο τρίτος ταχύτερος στην ευρύτερη περιοχή. Οι πρώτες 2 χώρες από πάνω είναι η Μάλτα που αναπτύχθηκε κατά 3,9% και την Ισλανδία κατά 4,2%, μάλιστα ισοβαθμεί με την Ρουμανία.

Όσο αφορά την Ευρωζώνη το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5%, αναθεωρώντας έτσι την προηγούμενη εκτίμηση της για ανάπτυξη κατά 0,6% σε ετήσια βάση.

gdp_

Άξιο αναφοράς είναι πως ο αριθμός των απασχολούμενων αυξήθηκε κατά 0,2% στην ευρωζώνη και κατά 0,1% στην ΕυρωπαΪκή Ένωση, σε τριμηνιαία βάση. Σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,3% στην ευρωζώνη και κατά 1,1% στην ΕΕ,

Θυμίζουμε πως στο 2,7% του ΑΕΠ διαμορθώθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο 2ο τρίμηνο του έτους, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας δείχνουν σημαντική αύξηση των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου, κατά 7,9% σε ετήσια βάση, οριακή αύξηση εξαγωγών και εισαγωγών, 0,1% και 0,6% αντίστοιχα και αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης κατά 2%.

Πηγή CNN Greece

Related posts

Πώς να βάψετε εύκολα κόκκινα αυγά

Arcadia Spot NG

Δείτε τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα

Arcadia Spot NG

Συλλήψεις για παράνομη διακίνηση. Σωφρονιστικός υπάλληλος ανάμεσα στους δράστες

Arcadia Spot NG

Leave a Comment