Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων για το Youth Pass: Οικονομική Ενίσχυση 150€ για Νέους

Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων για το Youth Pass: Οικονομική Ενίσχυση 150€ για Νέους

Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων για το Youth Pass: Οικονομική Ενίσχυση 150€ για Νέους. Σήμερα, Δευτέρα 1 Απριλίου, άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το Youth Pass. Το πρόγραμμα παρέχει οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ σε νέους που έχουν συμπληρώσει το 18ο ή το 19ο έτος της ηλικίας τους από την 1η Ιανουαρίου 2023 έως την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Υπεύθυνοι για το Youth Pass είναι οι Υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 5420/14.09.2023).

Η ενίσχυση παρέχεται με ψηφιακή χρεωστική κάρτα, η οποία αποστέλλεται στα πιστωτικά ιδρύματα έως την Παρασκευή 31 Μαΐου. Μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση 1-2 εργάσιμων ημερών πριν οι δικαιούχοι λάβουν την ενίσχυση. Στη συνέχεια, μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν σε επιχειρήσεις στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής, περίπου 140.000 νέοι έλαβαν ενισχύσεις συνολικά περίπου 21 εκατομμυρίων ευρώ.

Το Youth Pass είναι ένα μόνιμο μέτρο ενίσχυσης των νέων και οι αιτήσεις γίνονται από την 1η Απριλίου έως την 15η Μαΐου κάθε έτους. Η ενίσχυση καταβάλλεται μια φορά ετησίως μέχρι την 31η Μαΐου.

Δικαιούχοι είναι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας που έχουν συμπληρώσει το 18ο ή το 19ο έτος της ηλικίας τους. Δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.

Μετά την υποβολή της αίτησης, το πιστωτικό ίδρυμα ενημερώνει τον δικαιούχο για την πίστωση του ποσού μέσω sms ή e-mail.

Για υποβολή αίτησης και περισσότερες πληροφορίες: https://vouchers.gov.gr/youthpass

Related posts

Παράταση οι αιτήσεις για το Youth Pass

Arcadia Spot GZ

Youth Pass : Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Arcadia Spot GZ

Τις 44.000 αιτήσεις έχει φτάσει το Youth Pass

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment