Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα

Έργα ασφαλτόστρωσης αγροτικής οδοποιίας στον κάμπο Δάρα (pics)

Τον κάμπο Δάρα, όπου εξελίσσονται έργα ασφαλτόστρωσης αγροτικής οδοποιίας, επισκέφθηκε την Τρίτη (18/7/2023), ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης.

Πρόκειται για παρεμβάσεις στο πλαίσιο εργολαβίας 1.400.000 ευρώ. Οι εργασίες ολοκληρώνεται την Τετάρτη και τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν σε άλλες τοπικές κοινότητες.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Τζιούμης, σημειώνει: «Στόχος μας είναι να εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις για να μπορέσει να βελτιωθεί η αγροτική οδοποιία στο σύνολο των χωριών του δήμου μας, ώστε να μπορέσουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να έχουν καλύτερη πρόσβαση στις περιουσίες τους και στις επιχειρήσεις τους. Σε μία περίοδο που βάλλονται πανταχόθεν από τις αυξήσεις της τιμής του πετρελαίου, των γεωργικών φαρμάκων και της κλιματικής αλλαγής.

Σε αυτή την τετραετία, υλοποιούμε έργα αγροτικής οδοποιίας προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ. Τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί και η σύμβαση για νέα έργα σε αγροτικούς δρόμους.

Ακολούθως, θα τρέξει η μεγάλη εργολαβία για μέσα στην Τρίπολη, όπου εκεί είναι πολλά τα προβλήματα, λόγω των έργων του φυσικού αερίου και θα προσπαθήσουμε να τα αντιμετωπίσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια και με τα δικά μας μέσα, καθώς και με εργολαβίες, είμαστε δίπλα στα χωριά μας.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας προσπαθούν με νύχια και με δόντια να επιβιώσουν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Για εμάς, ο πρωτογενής τομέας, αν δεν στηριχθεί, δεν θα υπάρχει και Δήμος Τρίπολης».

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Τσάμης είπε ότι «το να φτιαχτούν αγροτικοί δρόμοι διευκολύνει όλους τους παραγωγούς και τη μεταφορά των προϊόντων. Είναι ένα έργο που το περιμέναμε πολλά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε και τους υπόλοιπους δρόμους της περιοχής.»

https://www.facebook.com/DimosTripolisofficial/posts/763336495793391?ref=embed_post

Related posts

Προσλήψεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις στο Παράλιο Άστρος

Arcadia Spot NG

Τζιούμης: «Στόχος μας η Τρίπολη να γίνει κέντρο του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Φωτογραφίας»

Arcadia Spot NG

Μεγάλη Τρίτη στην Τρίπολη: Δείτε τις εκδηλώσεις

Arcadia Spot NG

Leave a Comment