Αθλητικά Διεθνή Επικαιρότητα

Έσπασε το σερί της Red Bull στη Formula 1

Έσπασε το σερί της Red Bull

Έσπασε το σερί της Red Bull στη Formula 1. Στον 15ο αγώνα της σεζόν στη Formula 1 μετά τον αγώνα στη Βραζιλία το 2022, η ομάδα της Red Bull βίωσε την πρώτη της ήττα. Ο αγώνας ήταν εξαιρετικός και κρίθηκε στο τέλος, φέρνοντας τον Carlos Sainz στην κορυφή του βάθρου, τον Lando Norris στη δεύτερη θέση και τον Lewis Hamilton στην τρίτη.

Ο αγώνας ξεκίνησε με 19 μονοθέσια αντί για τα συνηθισμένα 20, καθώς ο Lance Stroll της Aston Martin δεν έλαβε μέρος λόγω ατυχήματος στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Stroll παρέμεινε εκτός αγώνα για προληπτικούς λόγους. Επιπλέον, ο Guanyu Zhou ξεκίνησε από το pit lane λόγω αλλαγής κινητήρα.

Όσον αφορά τις ελαστικές επιλογές, ο Charles Leclerc επέλεξε τα μαλακά ελαστικά προσπαθώντας να επωφεληθεί στην εκκίνηση, ενώ οι δύο οδηγοί της Red Bull επέλεξαν τα σκληρά ελαστικά. Η πλειοψηφία των πιλότων ξεκίνησε τον αγώνα με τα μεσαία ελαστικά.

Ο Leclerc πραγματοποίησε εξαιρετική εκκίνηση και πέρασε τον George Russell για να ανέβει στη δεύτερη θέση, ενώ ο Sainz διατήρησε την πρωτοπορία. Ο Hamilton προσπέρασε τον Norris και προσπάθησε να πιέσει τον συμπαίκτη του, αλλά το προσπέρασμά του έγινε λάθος όταν ίσιωσε το chicane. Έπειτα από επικοινωνία με την ομάδα και αφού οι αγωνοδίκες κατέγραψαν το συμβάν, ο Lewis Hamilton παρέδωσε πίσω τη θέση στους δύο συμπαίκτες του. Παράλληλα, ο Max Verstappen πραγματοποίησε εξαιρετική εκκίνηση και κέρδισε τρεις θέσεις, αλλά δυσκολεύτηκε να προσεγγίσει και να απειλήσει τον Esteban Ocon της Alpine.

Related posts

Formula 1 : 18η νίκη για το Μαξ Φερστάπεν

Arcadia Spot GZ

Με σωματοφύλακα στο Μεξικό ο Max Verstappen

Arcadia Spot GZ

Formula 1 : Ο Φερστάπεν κατέκτησε τη 13η νίκη της σεζόν

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment