Επικαιρότητα Πολιτικά Τοπικά Νέα

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ο Λεωνίδας Γρηγοράκος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ο Λεωνίδας Γρηγοράκος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ο Λεωνίδας Γρηγοράκος . Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, σε ηλικία 71 ετών, απεβίωσε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, πρώην υπουργός και βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Γρηγοράκος, ένας επιφανής πολιτικός και επιστήμονας, είχε διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Υγείας το 2013 και το 2014 αντίστοιχα, διακρινόμενος για το ήθος και την αξιοπρέπεια που επέδειξε καθ’ όλη την πολιτική και επαγγελματική του καριέρα.

Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζοντας την απώλειά του ως “απώλεια αδελφού”. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την είδηση του θανάτου του Λεωνίδα Γρηγοράκου, περιέγραψε τον εκλιπόντα ως “δίκαιο και εργατικό” που “υπερασπιζόταν με ορμητικό πάθος τα πιστεύω του και δεν ζύγισε ποτέ το πολιτικό κόστος μπροστά στο εθνικό συμφέρον”.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος γεννήθηκε το 1953 στη Σπαρτιά Λακωνίας. Αποφοίτησε το 1978 από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετεκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ και επιστρέφοντας εντάχθηκε στο ΕΣΥ, με την ειδικότητα της Πνευμονολογίας- Εντατικολογίας, σε νοσοκομεία της Αθήνας. Από το 1974 ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο εκλεγόταν βουλευτής Λακωνίας από το 2000 έως και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Τον Ιούνιο του 2013 έγινε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. Στον ανασχηματισμό της 10ης Ιουνίου 2014 ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Related posts

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών στη Λακωνία

Arcadia Spot GZ

Συνελήφθη ένα άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περίζώων συντροφιάς

Arcadia Spot GZ

Θόδωρος Κατσαδράμης : Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών ο γνωστός ηθοποιός

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment