Αθηνών – Κορίνθου: Νέο μήνυμα 112 – Μεγάλες καθυστερήσεις – Δυσκολίες στην πρόσβαση προς Πελοπόννησο
Νέο μήνυμα από το 112 εστάλη το μεσημέρι του Σαββάτου, προειδοποιώντας τους πολίτες για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου. Συστήνεται η αναβολή της αναχώρησης προς Πελοπόννησο, καθώς η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα δύσκολη.
Καθυστερήσεις και κυκλοφοριακή συμφόρηση:
- Από το πρωί του Σαββάτου, η κίνηση στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου έχει πληγεί από μεγάλες καθυστερήσεις.
- Η αιτία οφείλεται σε εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας που υπέστη ζημιές από πυρκαγιά μετά από ανατροπή βυτιοφόρου την Παρασκευή.
- Σύμφωνα με οδηγούς, η διαδρομή από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι το σημείο κατεδάφισης (2-3 χιλιόμετρα μετά τα διόδια Κορίνθου) διαρκεί περίπου 2 ώρες, αντί για τα κανονικά 45 λεπτά.
- Η διέλευση από τα διόδια Κορίνθου είναι δωρεάν, με ανοιχτές μπάρες, αλλά η κίνηση παραμένει αργή, με ουρές οχημάτων να αγγίζουν τα 4-5 χιλιόμετρα.
Δύσκολη η πρόσβαση προς Πελοπόννησο:
- Το ατύχημα με το βυτιοφόρο συνέβη στο ύψος της διασταύρωσης παλιάς και νέας εθνικής, λίγο μετά τα διόδια Κορίνθου και πριν τον Ισθμό, στο ρεύμα προς Κόρινθο.
- Οι ζημιές στη γέφυρα από το θερμικό φορτίο οδήγησαν στην κατεδάφισή της για λόγους ασφαλείας.
- Η κυκλοφορία στην παλιά εθνική στο σημείο έχει διακοπεί οριστικά και άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί.
- Παράλληλα, από χθες έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στη νέα εθνική.
- Η πρόσβαση προς Πελοπόννησο γίνεται πλέον μόνο μέσω 2 λωρίδων κυκλοφορίας, με αντιδρόμηση.
Τρέχουσες ρυθμίσεις:
- Αντιδρόμηση: Μία λωρίδα κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Αθήνα λειτουργεί αντίστροφα για την εξυπηρέτηση της κίνησης προς Κόρινθο. Η παράκαμψη προς Κόρινθο μέσω παλιάς εθνικής παραμένει ανοιχτή.
- Εκτροπή: Τα οχήματα στο ρεύμα προς Κόρινθο εκτρέπονται μέσω της Γέφυρας Λουτρακίου και επανέρχονται στην Εθνική Οδό στον Κόμβο Επιδαύρου, λόγω της κατεδάφισης της γέφυρας στον Ισθμό.
- Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών: Απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 τόνων από τα διόδια Ελευσίνας έως τον Κόμβο Μορέα, από τις 10:30 έως τις 23:00 σήμερα και από τις 05:00 έως τις 17:00 αύριο.
Λόγοι ρυθμίσεων:
- Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με βυτιοφόρο που προκάλεσε ζημιές στην αερογέφυρα του Ισθμού.
- Κατεδάφιση της γέφυρας για λόγους ασφαλείας.
- Αύξηση της κυκλοφορίας λόγω εκλογών και Σαββατοκύριακου.
Ενημερώσεις:
- Η αντιδρόμηση θα διαρκέσει έως τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Κυριακής.
- Ο κλάδος ανόδου προς Αθήνα για την επιστροφή εκλογέων θα αποκατασταθεί το μεσημέρι της Κυριακής.
- Η κατεδάφιση της γέφυρας αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
- Για τις τρέχουσες κυκλοφοριακές συνθήκες, συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα της Αστυνομίας ή το ραδιόφωνο.
