Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Αιγιαλός : Νέες αλλαγές που θα ισχύσουν φέτος

Αιγιαλός : Νέες αλλαγές που θα ισχύσουν φέτος

Αιγιαλός : Νέες αλλαγές που θα ισχύσουν φέτος .Ο νέος νόμος για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές φέρνει 7 σημαντικές αλλαγές για την προστασία των παραλιών.

Διαφάνεια: Ηλεκτρονικές δημοπρασίες από την Κτηματική Υπηρεσία με ελάχιστο τίμημα βάσει αντικειμενικών αξιών.

Περιβάλλον: Θεσπίζονται «απάτητες παραλίες» σε περιοχές Natura χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ τίθενται αυστηρότεροι κανόνες για την διατήρηση της ισορροπίας του οικοσυστήματος.

Ελεύθερη πρόσβαση: Το 50% της παραλίας μένει ελεύθερο, με μέγιστο εμβαδόν παραχώρησης 500 τ.μ., απόσταση 6 μέτρων μεταξύ παραχωρήσεων και ελεύθερη ζώνη 4 μέτρων από τη θάλασσα.

Υποχρεώσεις παραχωρησιούχων: Ελεύθερη διέλευση, πρόσβαση για ΑμεΑ, καθαριότητα, πληροφορίες και QR code για καταγγελίες, ναυαγοσώστης (αν δεν υπάρχει από τον Δήμο).

Εφαρμογή και έλεγχοι: Ψηφιακή εφαρμογή για καταγγελίες αυθαιρεσιών, drones και δορυφόροι για ελέγχους, μικτά κλιμάκια ελέγχου από διάφορες υπηρεσίες.

Ποινές: Αυστηρότερες ποινές για αυθαίρετες καταλήψεις και υπερβάσεις, σφράγιση, πρόστιμα, αποκλεισμός από δημοπρασίες, πρόστιμα για παρεμπόδιση πρόσβασης στη θάλασσα.

Συνολικά: Βελτίωση της προστασίας των παραλιών, αυστηρότεροι κανόνες, διασφάλιση ελεύθερης πρόσβασης στους πολίτες.

Leave a Comment