Ελλάδα Επικαιρότητα

Ακρωτηριασμός 45χρονου στο Φαράγγι της Σαμαριάς στα Χανιά

Ακρωτηριασμός 45χρονου λόγω ισχυρού σεισμού με μέγεθος 4,9 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ .Ο σεισμός προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό σε έναν 45χρονο τουρίστα από την Ισπανία, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή της Σαμαριάς κατά τη διάρκεια της διέλευσής του από το φαράγγι.

Καθώς ο σεισμός προκάλεσε την αποκόλληση βράχων, αυτοί έπεσαν πάνω του, προκαλώντας τον ακρωτηριασμό του ποδιού του. Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης, η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται ως σοβαρή.

Στο σημείο παρείχε πρώτες βοήθειες ένας παρών γιατρός, ενώ κλήθηκε και διασωστικό ελικόπτερο που προσγειώθηκε στη Σαμαριά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με το ελικόπτερο στο Νοσοκομείο των Χανίων για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Οι ειδικοί σεισμολόγοι εκφράζουν επιφυλακτικότητα σχετικά με την κατάσταση στην Κρήτη, προειδοποιώντας ότι η περιοχή ενδέχεται να σημειώσει ακόμα και σεισμούς με μέγεθος 6 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Ο Γιάννης Λέκκας, σεισμολόγος, εξέφρασε την άποψη ότι η περιοχή έχει την δυνατότητα να παράξει σεισμούς ακόμα και μεγέθους 6 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Κατόπιν απόφασης του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νίκου Καλογερή, όλα τα φαράγγια της Περιφερειακής Ενότητας θα παραμείνουν κλειστά για σήμερα, Κυριακή, λόγω αυξημένου κινδύνου από την σεισμική δραστηριότητα που παρουσιάστηκε το πρωί στα νότια των Χανίων.

Επιπλέον, νωρίτερα αποστάλθηκε ειδοποίηση μέσω του τηλεφωνικού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο κατολισθήσεων και συνιστώντας στους κατοίκους των Χανίων να αποφεύγουν τις περιοχές με αυξημένο κίνδυνο.

Related posts

Σεισμός στην Τρίπολη σήμερα το πρωί

Arcadia Spot GZ

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Κλειτορία

Arcadia Spot GZ

Σεισμική Δόνηση 3.1 ρίχτερ σημειώθηκε στο Κιάτο

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment